Σε ποιες ακτές της Μαγνησίας πρέπει να υπάρχει ναυαγοσώστης

Με έγγραφο, το Λιμεναρχείο Βόλου, ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις, οι Τριμελείς Επιτροπές χαρακτήρισαν ως πολυσύχναστους τους παρακάτω παράλιους χώρους αιγιαλού και παραλίας, που θεωρούνται λουτρική εγκατάσταση, των Δήμων Περιφέρειας Θεσσαλίας/Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων ως ακολούθως:

ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΕΣ
A.- Δήμος Βόλου: Παραλία «Αλυκών» από οδό Δουλκέρογλου έως οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. «Πλαζ Αλυκών». «Αναύρου» από ανατολικό άκρο πάρκου Νοσοκομείου μέχρι Κ.Υ.Ε. «ΑΥΡΑ». «Ν. Αγχιάλου» από το ύψος του παλαιού Τελωνείου μέχρι το ύψος του γηπέδου. «Πούντα» (Καρνάγιο) από εκβολές ρέματος έως Κ.Υ.Ε. ΄΄ΠΟΥΝΤΑ΄΄. «Χρυσή Ακτή Παναγιάς» από Κ.Υ.Ε. «Ο ΒΡΑΧΟΣ» έως παράδρομο συγκροτήματος κατοικιών «ΔΡΑΓΝΗ».
Β.- Δήμος Νοτίου Πηλίου: Παραλία Καλών Νερών. Μπούφας Κορώπης. Καληφτέρης. Αμποβού. Ποτιστικών.
Γ.- Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Γ.1. Παραλία Αγ. Ιωάννη από Κ.Υ.Ε. «ΛΙΘΟΣ» έως ξενοδοχείο «ΜΑΝΘΟΣ». Παπά Νερό από Κ.Υ.Ε. «AQUA DI PAPA» έως ξενοδοχείο «ΠΕΛΑΓΟΣ». Χορευτού από Κ.Υ.Ε. «ΣΩΓΑΜΠΡΟΣ» έως ρέμα «ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ». Άγιοι Σαράντα. Γ.5. Παραλία «Μυλοποτάμου».
Δ.- Δήμος Ρήγα Φεραίου: Δ.1. Παραλία Κεραμιδίου Καμάρι.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Π.Δ. 71/20 οι οικείοι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται όπως κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο και από ώρα 10.30 έως 18.00 να προσλάβουν τον απαιτούμενο αριθμό ναυαγοσωστών, εφοδιάζοντάς τους με τον προβλεπόμενο εξοπλισμό και σημαίνοντας παράλληλα τα θαλάσσια όρια της λουτρικής εγκατάστασης με σειρά ευδιάκριτων πλωτών σημαντήρων κίτρινου χρώματος και σχήματος σφαιρικού. Οι προσληφθέντες ναυαγοσώστες θα πρέπει να είναι προσοντούχοι, εφοδιασμένοι με Άδεια της Λιμενικής Αρχής σε ισχύ. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να γνωστοποιείται άμεσα στο Λιμεναρχείο κάθε παραχώρηση χώρων αιγιαλού – παραλίας από τους οικείους Ο.Τ.Α. υποβάλλοντας και το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό, από όπου θα προκύπτει η διάρκεια της παραχώρησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.