Σημαντική διάκριση για την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής

Της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας - Βόλου

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.) της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας – Βόλου κατέλαβε για άλλη μία φορά την 2η θέση σε όλη την Ελλάδα (μέσα από 108 οργανωμένα Σημεία Διάσωσης) και της απονεμήθηκε ο ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΕΙΟΝΤΑΣ 2022 από την Εφορία Περιβάλλοντος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «Μέσα στο 2022 πραγματοποιήσαμε 27 διασώσεις, μία επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον ενός Χουχουριστή, (να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα που Πρόσκοποι απελευθερώνουν ένα νυκτόβιο αρπακτικό), στήσαμε τρία περίπτερα ενημέρωσης για το κοινό του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και πραγματοποιήσαμε τρεις παρουσιάσεις για το έργο της (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.). Επιπλέον δημιουργήσαμε ενημερωτικές αφίσες και προβάλαμε το έργο μας μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου. Ακόμα συνεργαστήκαμε με δυο περιβαλλοντολογικές οργανώσεις «ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ» στη Θεσσαλονίκη και με την «ΑΝΙΜΑ» στην Αθήνα. Στη ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ προσφέραμε εθελοντική εργασία, ομοίως στείλαμε δύο παλέτες με παλιές εφημερίδες και πολλές σχάρες για πουλιά που τις είχαν ανάγκη. Τέλος η ομάδα μας πήρε μέρος στην 1η πανελλήνια συνάντηση της (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.) στη Βέροια.

Πίστη μας είναι ότι ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή της συμπεριφοράς σε σημαντικούς τομείς της κοινωνίας, αλλάζοντας σταδιακά τον κόσμο γύρω του και δημιουργώντας αξία. Αντιλαμβανόμαστε την αξία όχι μόνο σαν αποτέλεσμα οικονομικής διαδικασίας αλλά και κοινωνικής και περιβαλλοντικής δράσης. Το φυσικό περιβάλλον άλλωστε, πέρα από αναντικατάστατο οικολογικό απόθεμα έχει πλέον και τη διάσταση του κοινωνικού – οικονομικού «αποθέματος» ειδικά για τη χώρα μας όπου παρουσιάζει σοβαρά συγκριτικά πλεονεκτήματα και για τα οποία η περιβαλλοντική πολιτική αποτελεί το κλειδί για την ορθολογική και μακροπρόθεσμα βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη Ένωσης Παλαιών Προσκόπων, τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο που πρόβαλε το έργο μας, όλους τους συμπολίτες από το Νομό Μαγνησίας και το ΚΤΕΛ Βόλου που μας βοήθησαν να καταφέρουμε αυτή τη σπουδαία δράση.

Εάν και εσύ αγαπάς τα άγρια ζώα, τα πτηνά και θέλεις να ενταχθείς στην Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής μπορείς να έρθεις κοντά μας.
Βρήκατε ένα άγριο πτηνό ή ζώο επικοινωνήστε μαζί μας (Υπεύθυνη Π.Ο.Δ.Α.Ζ. Λύτρα Μαρία ΤΗΛ. 6947707417)».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.