Σημαντική η προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στην άμυνα και στην κοινωνία

Λαμπρός ο εορτασμός στην 111 Πτέρυγα Μάχης παρουσία των τοπικών αρχών

Ο πολλαπλός ρόλος της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο στην αμυντική θωράκιση της χώρας, όσο και στο κοινωνικό της ρόλο, βρέθηκε στο επίκεντρο του σημερινού εορτασμού των προστατών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην εκδήλωση που έγινε στην αεροπορική βάση της 111 Πτέρυγας Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Δοξολογία και στη συνέχεια ο διοικητής της μονάδας, σμήναρχος (Ι) Δημήτρης Γιαννόπουλος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτειακών, θρησκευτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού, καθώς και εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων.

Σε χώρο της αεροπορικής βάσης υπήρχε στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ για τους επισκέπτες θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η αεροπορική βάση της Ν. Αγχιάλου, θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την Κυριακή από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Σημαντική αποτρεπτική ισχύς
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ . Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε ότι η Πολεμική Αεροπορία, είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας. «Σήμερα γιορτάζουν τα ένδοξα ελληνικά φτερά και η σκέψη όλων μας είναι στα παλληκάρια της Αεροπορίας, στους πιλότους μας που έχουν χαθεί, στο βωμό της προάσπισης των συμφερόντων της χώρας και της ειρήνης», τόνισε.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ευχήθηκε ειρήνη σε μια εποχή που γίνονται παραβιάσεις η μια μετά την άλλη και υπάρχει κινητικότητα γύρω από τα σύνορά μας και που η εθνική ισορροπία είναι κλονισμένη, σε μια εποχή που πολλά τίθενται επί τάπητος και πολλά διακυβεύονται «και οι αετοί των αιθέρων μας να βρίσκονται υπό την προστασία των Αρχαγγέλων και να υπηρετούν την πατρίδα εν καιρώ ειρήνης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.