Σημαντική συνάντηση συνεργασίας του Προέδρου της « Πανθεσσαλικής Στέγης» με τον Δήμαρχο Αθηναίων

Ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων τιμής στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Σημαντική συνάντηση συνεργασίας του Προέδρου της « Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ. Στεφάνου Κούτρα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη παρουσία της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της «Πανθεσσαλικής» κ. Ηλέκτρας Αντωνοπούλου-Πανάγου και του συνεργάτη του Δημάρχου κ. Νώντα Μούσιου.
Ο πρόεδρος της, αφού παρουσίασε στον δήμαρχο Αθηναίων την ιστορική διαδρομή της Ομοσπονδίας, την δράση και τους στόχους της, παρουσίασε εκτενώς τις προγραμματισμένες δράσεις της Ομοσπονδίας για την επόμενη περίοδο τονίζοντας την διάθεση της Ομοσπονδίας για ανάπτυξη συνεργασίας με τον Δήμο Αθηναίων. Απευθυνόμενος στον Δήμαρχο ο κ. Κούτρας τόνισε μεταξύ άλλων « Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε Θεωρούμε ότι η συνεργασία μαζί σας θα συμβάλλει και στη συνεισφορά των Θεσσαλών πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα στη διαρκή προσπάθεια σας για την αναβάθμιση της πόλης. Στη κατεύθυνση αυτή σας ενημερώνω ότι η ομοσπονδία σε μια δύσκολη περίοδο συνεχίζει την δημιουργική της δράση. Συγκεκριμένα το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο κύκλος εκδηλώσεων τιμής στον «Άγιο των Γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Παράλληλα ξεκινούν οι προετοιμασίες για τον πανηγυρικό εορτασμό των 140 ετών ελεύθερης Θεσσαλίας. Σας προσκαλώ να τιμήσετε με την παρουσία σας τις ανωτέρω εκδηλώσεις και να είστε ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση τιμής για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στην ομώνυμη πλατεία των Αθηνών, μια εκδήλωση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα.» Επιπλέον ο Πρόεδρος έθεσε στον Δήμαρχο το αίτημα της ομοσπονδίας για παραχώρηση χώρου στον Δήμο Αθηναίων για την δημιουργία εντευκτηρίου και βιβλιοθήκης των Θεσσαλών συγγραφέων και ποιητών.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης επαίνεσε το έργο της Ομοσπονδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Θεσσαλοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Δημαρχείο Αθηνών υπάρχει ένας φίλος τους ο οποίος στο μέτρο του δυνατού θα συνεισφέρει σ ΄όλες τις πρωτοβουλίες, οι οποίες λειτουργούν ως προστιθέμενη αξία στη πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης. « Με ιδιαίτερη χαρά θα παραστώ στις σημαντικές σας εκδηλώσεις και με τιμά ιδιαίτερα η πρόσκληση σας να μιλήσω για τον «Άγιο των γραμμάτων» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και έκλεισε με τον πρόεδρο κ. Κούτρα να προσφέρει στον δήμαρχο το βιβλίο “ 200 Χρόνια Η Μαγνησία το 1821” των εκδόσεων του Ομίλου Καρεκλίδη, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.