Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πίττα για την γαστρονομία της Σκιάθου με το βλέμμα του Παπαδιαμάντη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στην πλατεία Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Ιουνίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου, Γιώργου Πίττα με τίτλο «Καὶ ἔφαγον πάντες καὶ ηὐφράνθησαν…» Η γαστρονομία της Σκιάθου με το βλέμμα του Παπαδιαμάντη.

Ο  εμπνευστής και δημιουργός του προγράμματος Γαστρονομικές Κοινότητες, που στοχεύουν στη διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε τόπου, μέσω του νέου αυτού βιβλίου αποσκοπεί στην καταγραφή και ανάδειξη του  γαστρονομικού πλούτου και της γαστρονομικής ταυτότητας της Σκιάθου, όπως αυτή αποτυπώνεται στα διηγήματα του Παπαδιαμάντη.

Στόχος της δημοτικής αρχής, όπως σημειώνεται και σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ταυτότητας του προορισμού, αναδεικνύοντας κάθε στοιχείο που προβάλει τη μοναδικότητα του νησιού. Η μακρόχρονη γαστρονομική κληρονομιά της Σκιάθου, όπως αυτή είναι σήμερα ζωντανή και όπως έχει καταγραφεί από τον σπουδαίο των ελληνικών γραμμάτων τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, είναι σημαντικό κεφάλαιο για την Σκιάθο και η συνεργασία με τις Γαστρονομικές Κοινότητες του Γιώργου Πίττα από το 2020, είναι ο ιδανικός τρόπος να γίνει αυτή η άυλη κληρονομιά του τόπου μας εμπειρία για τον επισκέπτη.

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε τριήμερο ταξίδι φιλοξενίας με τη συμμετοχή 12 διακεκριμένων δημοσιογράφων του γαστρονομικού ρεπορτάζ, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη Σκιαθίτικη γαστρονομία, αλλά και σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά τοπόσημα του νησιού.

Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνισε η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά, η οποία επιμελήθηκε την έκδοση, ενώ για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ματούλα Χονδρονικολή και η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Για την οργάνωση του προγράμματος φιλοξενίας των δημοσιογράφων συνεργάστηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χαρά Πασχάλη, και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέξανδρο Ευσταθίου, ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί την εταιρεία Seajets για την ακτοπλοϊκή μετακίνηση, τις Συγκοινωνίες Σκιάθου για την οδική μετακίνηση, και τους Πάνο Ανδριτσόπουλο, την Ντένυ Μαρκάκη, Μαρούλα Καρούπα και την Γιάννα Κωνσταντέλου για την υποστήριξη,

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.