Σκόπελος: Ηλεκτρονικό ψήφισμα για την τοποθέτηση μόνιμου παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας- Έχουν υπογράψει 211 πολίτες

Στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ψηφίσματος προχώρησε κάτοικος της Σκοπέλου στις 7 Ιανουαρίου ζητώντας να τοποθετηθεί μόνιμος παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Γύρω από αυτό το ψήφισμα συγκεντρώθηκαν κι άλλοι κάτοικοι του νησιού και οι υπογραφές έχουν φτάσει στις 211, ενώ ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 300 υπογραφές.

Εδώ μπορείτε να δείτε το ηλεκτρονικό ψήφισμα

https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/upourgeio_ugeias_5e_ugeionomike_periphereia_thessa_na_topothetethei_monimos_paidiatros_sto_k_u_skopelou/?tlTlikb

Όπως επισημαίνεται και στο κείμενο του ψηφίσματος, “στο Κ.Υ. Σκοπέλου δεν υπάρχει παιδίατρος ο οποίος να εξετάζει καθημερινά τα εκατοντάδες παιδιά του νησιού. Η Διευθύντρια του Κ.Υ. Σκοπέλου, η οποία είναι παιδίατρος, δεν μπορεί να διαθέσει τον απαιτούμενο χρόνο στα παιδιά της Σκοπέλου, αφού εκτός του ότι έχει να ασκήσει τα διευθυντικά της καθήκοντα, πηγαινοέρχεται και στην Αλόννησο ώστε να εξετάζει τα παιδιά της γείτονας νήσου. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πολλές φορές τα παιδιά της Σκοπέλου να εξετάζονται είτε από γενικούς, είτε από αγροτικούς ιατρούς, είτε να γίνονται πολύ συχνά διακομιδές στο νοσοκομείο του Βόλου.

Στις 9 Νοεμβρίου του 2021 είχαμε στείλει στον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στον Διοικητή της 5 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, με κοινοποίηση σε όλους τους Υπουργούς και Βουλευτές της Μαγνησίας, έγγραφο με αναφορά σε προσωπικό περιστατικό που μας συνέβη και τους ζητούσαμε να δείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στους μόνιμους κατοίκους των νησιών και να ενισχύσουν το Κ.Υ. μας με μόνιμο ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Γι’ αυτό το λόγο, τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε εκ νέου έγγραφο διαμαρτυρίας, συνοδευόμενο από τις ηλεκτρονικές υπογραφές, και θα απαιτήσουμε τα αυτονόητα. Το δικαίωμά μας στην δημόσια υγεία και ιδιαίτερα το δικαίωμα όλων των παιδιών μας με την τοποθέτηση μόνιμης και όχι περιστασιακής παιδιάτρου”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.