Μείωση τιμών πώλησης ακινήτων στη Σκόπελο

Οι αλλαγές στις τιμές φτάνουν το -5,6% για το νησί των Σποράδων

Μείωση στις ζητούμενες τιμές πώλησης ακινήτων παρατηρείται στη Σκόπελο, και σε άλλα νησιά, παρουσιάζοντας αρνητική ετήσια μεταβολή στην τιμή, την ίδια στιγμή μάλιστα που σε πολλά άλλα ελληνικά νησιά, οι τιμές αυτές αυξάνονται κατακόρυφα.
Συγκεκριμένα, στο newsbomb.gr και με στοιχεία από την ιστοσελίδα αγγελιών spitogatos.gr παρουσιάζεται μία δεκάδα ελληνικών νησιών, με κάποια από αυτά να είναι το νησί της Θάσου, της Ικαρίας, της Σκοπέλου και της Πάτμου, στα οποία παρατηρείται μεγαλύτερη μείωση των ζητούμενων τιμών και παρουσιάζουν αρνητική ετήσια μεταβολή με ποσοστά -9,2%, -7,1%, -5,6% (Σκόπελος) και -5,2% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές για τα νησιά αυτά είναι 1.309,5 ευρώ/τ.μ, 1.300 ευρώ/τ.μ, 1.062,5 ευρώ/τ.μ (Σκόπελος) και 3.359,7 ευρώ/τ.μ. Την δεκάδα με τα νησιά που μειώθηκαν οι τιμές την συμπληρώνουν τα Λέρος, Λέσβος, Κέα και Σύρος, Χίος και Σπέτσες.
Η ίδια πηγή αναφέρει και νησιά της Ελλάδας, όπως η Σέριφος, η Σαμοθράκη και ο Πόρος, στα οποία οι τιμές των ακινήτων προς πώληση αυξάνονται σημαντικά με ποσοστά 26,2%, 23,1% και 20% αντίστοιχα. Την ίδια πάνω κάτω αύξηση παρουσιάζουν και άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Τήνος και η Ρόδος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.