Σε κλοιό χιονιού η Σκόπελος που έμεινε για τέσσερις ώρες χωρίς ρεύμα

Αναφέρθηκαν ακόμη και αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι

Σε κλοιό χιονιού βρίσκεται από χθες το απόγευμα η Σκόπελος, το ύψος του χιονιού έφτασε στο μισό μέτρο στη Γλώσσα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έμεινε χωρίς ρεύμα για τέσσερις ώρες, από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, υπήρξαν αναφορές για αποκλεισμένους κτηνοτρόφους.

Όπως ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Τηλέμαχος από χθες επηρέασε την ανατολική πλευρά της Μαγνησίας, είχαμε χιονοπτώσεις από το ύψος των Χανίων μέχρι και το Προμύρι, ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες ήταν μεγαλύτερη πρόβλημα σε σχέση με το ύψος του χιονιού, γιατί το χιόνι που έπεφτε γινόταν πάγος.
Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι όλο το βράδυ στο οδικό δίκτυο επιχειρούσαν αλατιέρες, καθώς επρόκειτο να μετακινηθούν οι μαθητές, άσχετα αν οι Δήμοι κράτησαν κλειστά τα σχολεία αν και υπάρχουν μαθητές που μετακινούνται προς Βόλο.

Παράλληλα υπάρχει έντονη χιονόπτωση από χθες το απόγευμα μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στα νησιά των Σποράδων.
Η κα Κολυνδρίνη είπε ότι λιγότερο επλήγη η Σκιάθος, πάρα πολύ η Σκόπελος που το χιόνι ξεπερνά τα 50 εκ. του μέτρου στη Γλώσσα, ενώ το 80% του νησιού δεν είχε ρεύμα από χθες από τις 8 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα.
Στην Αλόννησο το χιόνι ξεπερνά τα 30 εκ. και χιόνιζε νωρίς το πρωί.
Στα νησιά επιχειρούν μηχανήματα, με στόχο να κρατηθεί ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο, ενώ σε δεύτερη φάση υδροφόρες με θαλασσινό νερό θα ρίξουν στους δρόμους για να φύγει ο πάγος.

Σε επίπεδο Μαγνησίας δουλεύουν συνεχόμενα εκχιονιστικά μηχανήματα για τη διαπλάτυνση των δρόμων και αλατιέρες για τον πάγο, καθώς το χιόνι που λιώνει και γίνεται νερό στη μέση του δρόμου, το βράδυ παγώνει και γίνεται παγοδρόμιο.

Η κακοκαιρία και οι χιονοπτώσεις ανατολικά της Μαγνησίας αναμένεται να διαρκέσουν ως το μεσημέρι, στη συνέχεια προβλέπεται ύφεση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα αναμονή, καθώς για κύματα κακοκαιρίας, υπάρχει προειδοποίηση 24ωρα πριν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι
Σήμερα το πρωί η αντιπεριφερειάρχης πληροφορήθηκε ότι υπάρχουν αποκλεισμένοι κτηνοτρόφοι στο νησί και τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσει ο Δήμος στις μονάδες τους, καθώς το αγροτικό δίκτυο είναι θέμα των Δήμων.
Η κα Κολυνδρίνη είπε ότι είναι αδιανόητο, από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες προειδοποιήσεις εδώ και μια εβδομάδα για κακοκαιρία, σε ένα απόγευμα που χιόνισε, να μιλάμε για αποκλεισμούς.

«Αυτός που θέλει να πάει στην κτηνοτροφική του μονάδα ή παίρνει προμήθειες για να μείνει εκεί, λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό, γιατί προέχει να ανοίξει το επαρχιακό δίκτυο, οι δημοτικοί δρόμοι και στη συνέχεια οι αγροτικοί δρόμοι, ή προμηθεύει τα ζώα του με τροφές και να μη μείνει εκεί», τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να απασχολούνται μηχανήματα για έναν κτηνοτρόφο όταν είναι χωριά αποκλεισμένα με παιδιά, γυναίκες και κόσμο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.