Σκύρος: Το νησάκι «ζωγραφιά» των Σποράδων

Το ονειρικό σκηνικό στη Χώρα της Σκύρου, είναι ένας τόπος ιερός και ταυτόχρονα άκρως σαγηνευτικός, που μαγεύει με την απαράμιλλη γοητεία του, τους επισκέπτες.

Aπό τα ομορφότερα, αδιαμφισβήτητα, νησιά των Σποράδων, η Σκύρος εκτός από την εξαιρετική κουζίνα της, ξεχωρίζει, επίσης, στις επιλογές του κοινού και για τους κουκλίστικους οικισμούς που προσφέρουν πανέμορφες και γραφικές εικόνες στους επισκέπτες του νησιού.

Το σκηνικό ανείπωτης φυσικής ομορφιάς, ανέγγιχτης ακόμη από τον μαζικό τουρισμό, συμπληρώνεται με λίγες ψαροταβέρνες στην κυριολεξία πάνω στη θάλασσα, καθώς και με το γραφικό εκκλησάκι, του Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι σκαλισμένο πάνω σε έναν βράχο. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις αν βρεθείς εκεί, ή αυτές που βλέπεις από τις φωτογραφίες, σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Κι αυτό γιατί μοιάζει στη μέση του πουθενά να περιμένει τους πιστούς που τυχαία περνούν από εκεί, για να ανάψουν ένα κερί.

Είναι εξαιρετικός προορισμός για ήρεμες διακοπές κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Εύβοια. Στη Σκύρο θα χαρείς τη θάλασσα και τις βόλτες στη φύση, θα φας πεντανόστιμο αστακό και θαλασσινά, θα βρεις πανέμορφα κεραμικά και θα διασκεδάσεις στα μαγαζιά της Χώρας.

Το βόρειο τμήμα του νησιού καλύπτεται από πευκοδάσος και πυκνή βλάστηση, όπως συνηθίζεται στα νησιά των Σποράδων, ενώ το νότιο τμήμα θυμίζει Κυκλάδες. Το σπάνιας ομορφιάς φυσικό τοπίο συμπληρώνουν οι πανέμορφες παραλίες. Η Σκύρος κατοικούνταν ήδη από τα ομηρικά χρόνια και έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, που μαρτυρούν την πλούσια ιστορία της.

Διαθέτει παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ακτές καλυμμένες με άμμο ή με βότσαλο και βλάστηση που πολλές φορές αγγίζει το κύμα. Υπάρχουν στη Σκύρο παραλίες οργανωμένες ή ελεύθερες που όμως διατηρούν τα χαρακτήρα τους και δεν έχουν αλλοιωθεί από την τουριστική κίνηση.

Η Χώρα της, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη χώρα οποιουδήποτε κλασικού αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Διαθέτει σοκάκια, μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ του νησιού και πολλές επιλογές σε φαγητό, ποτό και γλυκό.

Για τους λάτρεις των λιτών γραμμών, της classy αισθητικής και της κοσμοπολίτικης αύρας η Χώρα της Σκύρου αποτελεί, ίσως, επίγειο παράδεισο. Παραδομένη σε μια ανεπιτήδευτη γοητεία που μαγνητίζει, προσελκύει κάθε χρόνο εκείνους που γνωρίζουν ότι σε αυτήν θα βρουν την απόλυτη έκφραση της αβίαστης φινέτσας που αναζητούν στις αποδράσεις τους. Τόπος ιερός και ταυτόχρονα άκρως σαγηνευτικός, η Χώρα του νησιού αποτελεί διακαή πόθο των απανταχού bonviveurs, και όχι άδικα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.