Στα 15-20 στρ. ο απολογισμός της φωτιάς στο δάσος του Αν. Πηλίου

Σε επιφυλακή ακόμη η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στα 15-20 στρέμματα δασικής έκτασης υπολογίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το απόγευμα, μεταξύ Πουρίου και Μακρυράχης και ξεκίνησε όταν ξέσπασε φωτιά σε φορτηγάκι τεχνικής εταιρίας με μπουκάλες ασετιλίνης, ενώ ήταν εν κινήσει.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 7 το απόγευμα για φωτιά στο όχημα και η αντίδραση ήταν άμεση. Στο σημείο έφτασε σε πρώτο χρόνο όχημα με πυροσβέστες του Κλιμακίου Αργαλαστής, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και δύναμη από το Βόλο.

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν και απομάκρυναν τις φιάλες με το εύφλεκτο αέριο, που προοριζόταν για το έργο της επισκευής του οδοστρώματος στην περιοχή, αλλά η φωτιά είχε ξεφύγει προς το δάσος από το πάνω και το κάτω μέρος του δρόμου.

Επειδή η περιοχή που ξέσπασε η φωτιά ήταν δύσβαση και σε επικλινές έδαφος, στο σημείο πήγε και πεζοπόρο τμήμα, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 10 τη νύχτα, μετά από μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που διέθεσαν και αγροτικά αυτοκίνητα με δεξαμενές νερού και κατοίκων.

Στο σημείο έμειναν όλο το βράδυ πυροσβέστες με οχήματα για να κάνουν αποκάθαρση της καμένης έκτασης, ενώ σήμερα το πρωί στο σημείο βρίσκονται τρία υδροφόρα οχήματα 15 πυροσβέστες, που εκτιμάται ότι θα μείνουν μέχρι το απόγευμα, ώστε να περάσουν οι θερμές ώρες της ημέρας.

Φωτιά στη Δράκεια
Επίσης στις 10 χθες το βράδυ ξέσπασε φωτιά, από άγνωστη αιτία στην αυλή σπιτιού στη Δράκεια.
Η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ήταν άμεση και στο σημείο πήγαν οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα και εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
Από τη φωτιά κάηκαν βάτα σε έκταση μερικών τετραγωνικών μέτρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.