Κοντά στο 60% με απόκλιση μερικών μονάδων βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σε αντίθεση με τους μαθητές Λυκείων της Μαγνησίας, που δείχνουν πως μέρα με την ημέρα όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που συνεχίζουν το διάβασμα από το σπίτι. Απογοητευτικά όμως είναι και τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα ΕΠΑΛ καθώς μόλις το 6,52% των μαθητών της Γ Λυκείου προσέρχεται για μάθημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σήμερα στο Βόλο αναμένονταν 2658 μαθητές Γυμνασίου και προσήλθαν οι 1530, δηλαδή το 57,56%. Στην περιφέρεια του νομού αναμένονταν 535 μαθητές και προσήλθαν οι 365, δηλαδή το 68,22%. Συνολικά, σε επίπεδο νομού, αναμένονταν 3067 μαθητές και στα θρανία τους επέστρεψαν οι 1796, δηλαδή το 58,55%.
Πολύ χαμηλά όμως ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών Λυκείου στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δευτεροβάθμιας στα Λύκεια των αστικών περιοχών και στο Μουσικό αναμένονταν 2014 μαθητές και προσήλθαν για μάθημα οι 386, δηλαδή το 19,17%. Σταθερά αυξημένος σε σχέση με το πολεοδομικό συγκρότημα είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία στην περιφέρεια της Μαγνησίας, καθώς αναμένονταν 427 μαθητές και προσήλθαν οι 226, δηλαδή το 52,93%. Στα ΕΠΑΛ αναμένονταν 1108 μαθητές και προσήλθαν στις αίθουσες μόλις οι 121, δηλαδή το 10,92%.
Συνολικά στα Λύκεια και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας αναμένονταν 3549 μαθητές και προσήλθαν 733, δηλαδή το 20,65%.
Ραγδαία μείωση στη συμμετοχή μαθητών της Γ΄Λυκείου
Εξαιρετικά χαμηλά είναι τα ποσοστά των μαθητών της Γ Λυκείου που βρέθηκαν σήμερα στα θρανία για να παρακολουθήσουν μάθημα. Ειδικότερα, μόλις το 8,53% των μαθητών προσήλθε στα Λύκεια του Βόλου, το 34,84% στα Λύκεια της περιφέρειας του νομού και 6,52% στα ΕΠΑΛ. Συνολικά σε επίπεδο νομού μόλις το 11,03% των μαθητών της Γ Λυκείου είπε ναι στο σχολείο.































