Στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Ουτρέχτης η Σκιάθος

Ο Δήμος Σκιάθου, συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs 2024 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το διάστημα 23-25 Ιανουαρίου 2024, σε συνεργασία με την PathsofGreece, με σημείο αναφοράς το δίκτυο των μονοπατιών και στόχο την ενίσχυση του πεζοπορικού τουρισμού στο νησί.
Η Vakantiebeurs, είναι μία από τις πλέον αναγνωρισμένες εκθέσεις τουρισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στην οποία αποτυπώνεται το υψηλό ενδιαφέρον του ολλανδικού κοινού για τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού και ιδιαίτερα για τις πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρει η Ελλάδα, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου.

Ο Δήμος Σκιάθου, εκπροσωπούμενος από την PathsofGreece, σε συνεργασία με την οποία από το 2020 οργάνωσε τις διαδρομές, (μελέτη, σήμανση, εφαρμογή, έκδοση χάρτη), και στην παρούσα φάση υλοποιεί το έργο «Μονοπάτια Κληρονομιάς Σκιάθου» με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Πρόκειται για ένα δίκτυο μήκους 100 χλμ, χωρισμένο σε 15 διαδρομές, μία εκ των οποίων είναι η μοναδική πεζοπορική διαδρομή στην Ελλάδα προσβάσιμη σε ΑμεΑ.Σε όλο το δίκτυο των μονοπατιών έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις και πινακίδες που ενημερώνουν τον πεζοπόρο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδρομές, έχει σχεδιαστεί ιστοσελίδα, χάρτης, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμη μία δωρεάν εφαρμογή, που λειτουργεί εκτός σύνδεσης και αποτελεί ψηφιακό ξεναγό.
Το δίκτυο των μονοπατιών, που καλύπτει όλο το νησί, έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί με έμφαση στη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής-πολιτιστικής κληρονομιάς και την προσβασιμότητα, με γνώμονα τις ανάγκες του πεζοπορικού κοινού. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση ενός φιλοπεριβαλλοντικού μοντέλου τουρισμού για τη Σκιάθο που στηρίζεται στη σύνδεση του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου του νησιού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.