Στη μάχη των πανελλαδικών ρίχνονται 1895 υποψήφιοι Λυκείων και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Πρεμιέρα τη Δευτέρα με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία- Όλο το πρόγραμμα

Στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων ρίχνονται 1895 υποψήφιοι Λυκείων και ΕΠΑΛ Μαγνησίας, μετά από μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου αναστάλθηκε για δύο μήνες η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τη Δευτέρα οι υποψήφιοι επιστρέφουν στα θρανία για να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 30 Ιουνίου στα ΕΠΑΛ.

Μια θέση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διεκδικούν από τη Δευτέρα χιλιάδες μαθητές της Γ’ Λυκείου Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ, ενώ στη Μαγνησία οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές είναι 1895.
Ειδικότερα, στη Μαγνησία στις πανελλαδικές θα συμμετάσχουν 1353 μαθητές από ΓΕΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και 172 μαθητές που θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα. Από τα ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές συμμετέχουν 370 μαθητές.
Σε ότι αφορά τα Εξεταστικά Κέντρα, αυτά είναι 22 στα γενικά Λύκεια και τρία στα ΕΠΑΛ. να σημειωθεί πως φέτος προστέθηκε το εξεταστικό Κέντρο στο Μουσικό Σχολείο Βόλου αλλά και το 3ο ΕΠΑΛ¨, που θα λειτουργήσει κι εκείνο ως εξεταστικό Κέντρο.
Στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στη Μαγνησία σχεδόν 300 είναι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις λυκειακές επιτροπές, 900 θα είναι οι επιτηρητές, ενώ 47 είναι ο αριθμός του βοηθητικού προσωπικού, κυρίως καθαρίστριες.
Τέλος, αναφορικά με το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, θα εξεταστούν 450 μαθητές της Μαγνησίας σε τρία εξεταστικά κέντρα.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν από την κ. Ρηγώ Φασουράκη, πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειακό Επόπτη Πανελλαδικών Εξετάσεων Θεσσαλίας και Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη.
Η κ. Φασουράκη σημείωσε πως όλα έχουν οργανωθεί σωστά, ήδη έχει διανεμηθεί το υγειονομικό υλικό και μάσκες στα εξεταστικά κέντρα, ενώ η ίδια συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.
Ο κ. Σαβελίδης ανοίγοντας την τηλεδιάσκεψη επεσήμανε μεταξύ άλλων πως “Τη Δευτέρα και την Τρίτη για πολλούς, ξεκινάει η τελευταία πράξη ενός μεγάλου αγώνα 13 ετών. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι ό,τι πιο αμερόληπτο και αδιάβλητο. Φέτος, υπάρχει η ιδιομορφία καθώς ακολουθούνται τα αυστηρά μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εξετάσεις φέτος οργανώθηκαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, όμως χάρη στη δουλειά των εκπαιδευτικών η ασφάλεια είναι εξασφαλισμένη”.
Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους.

Να σημειωθεί πως σε επίπεδο Θεσσαλίας στις πανελλαδικές θα συμμετάσχουν 5077 εξεταζόμενοι από ΓΕΛ με το νέο σύστημα, 557 με το παλιό και 1345 από τα ΕΠΑΛ.
Παράλληλα έχουν οριστεί 72 εξεταστικά κέντρα στα ΓΕΛ και 10 στα ΕΠΑΛ, ενώ 1008 εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στις λυκειακές επιτροπές, 123 άτομα είναι το βοηθητικό προσωπικό και οι επιτηρητές φτάνουν τους 3047.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.