«Στη Μαγνησία αναμένονται ακόμα και 70-90 χιλιοστά βροχής, αυξάνοντας τον κίνδυνο τοπικών πλημμυρών»

Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει έκτακτο δελτίο για έλευση έντονων φαινομένων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κυριότερα στοιχεία της κακοκαιρίας που θα επικρατήσει στη χώρα από αύριο το πρωί έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4 θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες και οι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα τώρα με τον Θεσσαλό, ερασιτέχνη μετεωρολόγο, πιστοποιημένο προγνώστη, Πάνο Αρχοντή και την πρόγνωση που κάνει σε επίπεδο Θεσσαλίας, αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά, όπως καταγράφει στο https://meteo-thessalia.gr/:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και απο τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα και σταδιακά απο το απόγευμα και σε πεδινές περιοχές. Τις πρώτες βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο σύνολο της περιφέρειας και τοπικά θα είναι έντονα. Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στον νομό Λάρισας και ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματά του, δηλαδή σε Αγιά, παράλια Αγιάς, Κίσσαβο, Μαυροβούνι, παρακάρλιες περιοχές, νομός Μαγνησίας και στις Σποράδες. Σ’αυτές τις περιοχές αναμένονται τοπικά ακόμα και 70-90 χιλιοστά βροχής, αυξάνοντας τον κίνδυνο τοπικών πλημμυρών, υπερχειλίσεων ρεμάτων και ποταμών ή κατολισθήσεων. Στα υπόλοιπα πεδινά της περιφέρειας αναμένονται 15-40 χιλιοστά βροχής. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα στα ορεινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων άνω των 1.300-1.400μ και στα υπόλοιπα ορεινά άνω των 1.500μ.

Στην Λάρισα αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και απο τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες. Οι βροχές θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα και μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα πεδινά ανατολικοί 2 μποφόρ και απο τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 μποφόρ, στα θαλάσσια αρχικά ανατολικοί 2-3 μποφόρ και τη νύχτα βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα πεδινά των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας απο 7 έως 20 βαθμούς κελσίου, στην Μαγνησία, τα παράλια και τις Σποράδες απο 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές τοπικά έντονες κυρίως στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας όπως επίσης και στα νησιά των Σποράδων, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του Κισσάβου, της Όθρυς και του Πηλίου άνω των 1.400-1.500μ. Γρήγορα όμως και πρίν το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια, ενώ στην Μαγνησία και τις Σποράδες ο καιρός θα βελτιωθεί απο τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Το μεσημέρι-απόγευμα μικρή αστάθεια ίσως δώσει τοπικές μπόρες στα ορεινά.

Στην Λάρισα αρχικά νωρίς το πρωί αναμένονται βροχές που γρήγορα και πρίν το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα πεδινά νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ και στα θαλάσσια αρχικά βορειοανατολικοί 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και απο το απόγευμα νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα πεδινά των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας απο 8 έως 20 βαθμούς κελσίου, στην Μαγνησία, τα παράλια και τις Σποράδες απο 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ: Προβλέπεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και στα ορεινά της Πίνδου, του Ολύμπου, της Ελασσόνας και του Κισσάβου θα σημειωθούν μπόρες και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα κάποιες απο αυτές τις μπόρες να καταφέρουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της πεδιάδας και να βρέξει πρόσκαιρα έως το απόγευμα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Στην Λάρισα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες. Μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί πρόσκαιρα η πόλη.

ΑΝΕΜΟΙ: Στα πεδινά νοτιοδυτικοί 3-4 μποφόρ και στα θαλάσσια νότιοι 3-4 μποφόρ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Στα πεδινά των νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας απο 6 έως 20 βαθμούς κελσίου, στην Μαγνησία, τα παράλια και τις Σποράδες απο 9 έως 20 βαθμούς κελσίου.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΕΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 19-21/4/24

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.