Στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση 2024 της Θεσσαλονίκης τρία σχολεία από τη Μαγνησία

φωτογραφία αρχείου

Για 19η χρονιά ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece διοργανώνει τις δύο εμβληματικές Μαθητικές Εμπορικές για τους έφηβους «επιχειρηματίες» που κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική «start-up». 1.700 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα έχουν δικά τους περίπτερα στα εμπορικά κέντρα της LAMDA Development, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos- στις 16 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου 2024 αντίστοιχα-  και θα παρουσιάσουν τα πρωτότυπα προϊόντα των μαθητικών τους «επιχειρήσεων». Στην μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχουν με τις δικές τους starts up και μαθητές από τρία σχολεία της Μαγνησίας.

 

Οι μικροί «startuppers», που ξεκίνησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, είναι τώρα έτοιμοι να παρουσιάσουν τα έξυπνα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο αγοραστικό κοινό και την κριτική επιτροπή του JA Greece. Έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές, εκπαιδευτικές, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες.

φωτογραφία αρχείου

Ειδικότερα, στη μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου από τις 9 το πρωί έως τις 15:00 στο Μediterranean Cosmos θα συμμετάσχουν οι εξής μαθητικές εμπορικές επιχειρήσεις από τη Μαγνησία:  «1o gel volou» από το 1ο ΓΕΛ Βόλου, «AμeArt» από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, «Περί(ηγηση) …. Τρικερίου» από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Τρικερίου.

Στα επόμενα στάδια του προγράμματος/διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2024», οι μαθητικές ομάδες θα διεκδικήσουν το Public Choice Award σε ειδική ιστοσελίδα, στην οποία θα ψηφίζει το κοινό.  Για τη συμμετοχή τους στον Πανελλαδικό Τελικό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2024» θα αξιολογηθούν από τα business plan, που θα καταθέσουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.