Στη Σκιάθο το επιστημονικό κλιμάκιο του ΚΕΔΑΣΥ

Με σκοπό τη διερεύνηση των ειδικών εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών του νησιού

Στη Σκιάθο το επιστημονικό κλιμάκιο του Κέντρου Διάγνωσης Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ν. Μαγνησίας (ΚΕΔΑΣΥ) με σκοπό τη διερεύνηση των ειδικών εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών του νησιού.

Ο Δήμος Σκιάθου κατόπιν συνεχούς επικοινωνίας με την Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Βόλου, Ελένη Λαδοπούλου, εξασφάλισε για πρώτη φορά τη μετάβαση του επιστημονικού κλιμακίου του ΚΕΔΑΣΥ στη Σκιάθο το διάστημα 23 έως 25 Μαΐου 2022, προκειμένου να γίνει διάγνωση-αξιολόγηση των παιδιών με ειδικές μαθησιακές και εκπαιδευτικές ανάγκες.
Εν όψει και της λειτουργίας του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Σκιάθο (ΦΕΚ 3896/20.08.21) η αξιολόγηση από το κλιμάκιο του ΚΕΔΑΣΥ είναι υποχρεωτική για τη φοίτηση των μαθητών στο ΕΕΕΕΚ.

Οι δύο διεπιστημονικές ομάδες του ΚΕΔΑΣΥ αποτελούνταν από δύο Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, δύο Ψυχολόγους και δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς και αξιολόγησαν συνολικά 23 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο, και το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου όπου συζητήθηκε η συνεργασία των φορέων και η δρομολόγηση δράσεων με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την Προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Βόλου, Ελένη Λαδοπούλου, και τη διεπιστημονική ομάδα, Ζήντρου Ραφαέλα, Γεωργούδη Άννα-Μαρία, Μαγκλάρα Αγγελική, Καρμπά Χρυσούλα, Αντιφάκου Κυριακή, για την εξαιρετική συνεργασία, τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων για την υποστήριξη του αιτήματος του Δήμου, και για την φιλοξενία και μετακίνηση του κλιμάκιου τον Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευστάθιου και την εταιρεία ΑΝΕΣ/Πρωτέας αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.