Στην 16η Διεθνή Έκθεση «Olio Capitale 2024» η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην 16η Διεθνή Έκθεση «Olio Capitale 2024» συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υποστηρικτικών δράσεων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση στις αγορές των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων, που εν προκειμένω αφορούν τα αναγνωρισμένα ως υψηλής διατροφικής αξίας εθνικά μας προϊόντα: «Εξαιρετικά Παρθένο  Ελαιόλαδο» και «Πιστοποιημένων Ονομασιών Προέλευσης Επιτραπέζιων Ελαιών».

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ Νικόλαος Λιάνος, το Επιμελητήριο Μαγνησίας ο πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Φίλιππος Σαμαλέκος, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Μαλαμάκης, ενώ χαιρέτησε τη διοργάνωση η σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Μιλάνο κ. Μπέτη Λαρδα κατά την επίσκεψή της στην έκθεση.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο GENERALI στο Porto Vecchio, της Τεργέστης Ιταλίας από 8 έως και 10 Μαρτίου 2024 και συμμετείχαν 220 εκθέτες από τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ιταλίας, τη Σλοβενία και την Ελλάδα.

Η ελληνική παρουσία εκθετών περιελάβανε τρεις θεσσαλικές επιχειρήσεις, που παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε μισθωμένους χώρους της έκθεσης, όπου ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες από την Ιταλία, Αυστρία, Σλοβενία και Γερμανία και άλλες χώρες πραγματοποίησαν συναντήσεις Β2Β. Εξάλλου, Ιταλοί και Έλληνες ομογενείς καταναλωτές δοκίμασαν και υπερθεμάτισαν  την υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου, της επιτραπέζιας ελιάς και των αφεψημάτων αρωματικών φυτών, που προσέφεραν οι συμμετέχουσες θεσσαλικές επιχειρήσεις, παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους και τη δυνατότητα απευθείας πώλησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.