Στην 30η θέση μεταξύ 109 ομάδων η ομάδα Talodia στη Μασσαχουσέτη (φωτογραφίες)

Τα παιδιά επέστρεψαν γεμάτα εμπειρίες και εικόνες

Την 30η θέση, ανάμεσα σε 109 ομάδες παγκοσμίως, κατέλαβε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής, το WPI Open Invitational στη Μασσαχουσέτη η ομάδα Talodia, που συμμετείχε από τον Βόλο με οκτώ μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου από τον Βόλο.
Το WPI Open Invitational (Worcester Polytechnic Institute) έγινε στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ 7-9 Ιουνίου και στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν 109 ομάδες από όλο τον κόσμο με πάνω από 1000 παιδιά και μέντορες.
Ο Σπύρος Κούριας, της ομάδας TALOS που συνόδευσε τα παιδιά στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ όπου γιορτάζουμε την τεχνολογία και τις ανθρωποκεντρικές της χρήσεις. Στο επίκεντρο δεν είναι μόνο τα ρομπότ αλλά και κάποια project που θέλουμε να έχουν κοινωνικό αποτύπωμα.
Η ομάδα Talodia διαγωνίστηκε με ένα φορητό μουσείο για την διάδοση των θετικών επιπτώσεων του προγραμματισμού στην τρίτη ηλικία. Ο επικεφαλής της ομάδας ανέφερε ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση το φορητό μουσείο που επανασχεδιάστηκε και με τη βοήθεια τεχνητών το χώρεσαν σε μία βαλίτσα. «Αυτό που μας νοιάζει είναι τα παιδιά να μπορούν να γίνονται προσαρμοστικοί πολίτες, να μπορούν να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε ανάγκες των προκλήσεων που έχουν μπροστά τους και εδώ η πρόκληση ήταν πως θα επανασχεδίαζαν το μουσείο για να χωρέσει σε μία βαλίτσα. Κατασκευάστηκε από σωλήνες υδραυλικούς που κούμπωναν και ξεκούμπωναν. Επιπλέον σχεδίασαν συνδέσμους και αυτοί εκτυπώθηκαν από 3d εκτυπωτή», εξήγησε ο κ. Κούριας.
Ο ίδιος είπε ότι τα παιδιά στη συγκεκριμένη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, ήρθαν σε επαφή με άλλες ομάδες γιατί έπρεπε να συνεργαστούν στο επίπεδο των παιχνιδιών της ρομποτικής, εξάσκησαν την άμιλλα, τη συνεργασία στην επίλυση προβλημάτων και σε μία ξένη γλώσσα, στα Αγγλικά δηλαδή στα οποία όλα είναι αυτόνομα και έκαναν γνωστή τη δουλειά τους σε ένα παγκόσμιο κοινό με μεγάλη επιτυχία.
Η ομάδα Talodia στο περιθώριο του διαγωνισμού, έκανε ξενάγηση στο Media Lab του Μ.Ι.Τ. που ενσωματώνει 27 εργαστήρια που αναπτύσσονται και αλληλοεπιδρούν ταυτόχρονα, όχι μόνο στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και σε ζητήματα αξιοποίησης τεχνολογιών για ρούχα, προσθετικά μέλη κ.α.
Τέλος, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτές συναντήθηκαν και με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Τέγο, που τους μίλησε για την προοπτική εκπαίδευσής τους στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.