Στήριξη στον αγώνα των απεργών του ΟΤΕ απ΄τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές

Συνάντηση με τους απεργούς του ΟΤΕ

Κλιμάκιο της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αποτελούμενο από τον αναπληρωτή συντονιστή Μιχάλη Καστρινάκη την βουλευτή Κατερίνα Παπανάτσιου και εκπρόσωπο του βουλευτή Α. Μεϊκόπουλου, ο οποίος είχε ήδη δει προσωπικά τους απεργούς τις προηγούμενες μέρες, επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ που πραγματοποιούν πολυήμερη απεργία, και συνομίλησαν με την απεργιακή επιτροπή τους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, απ΄τα γραφεία Τύπου της ΝΕ και των βουλευτικών γραφείων «οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ αναφέρθηκαν στον αγώνα τους, παρουσίασαν τα αιτήματά τους, επισημαίνοντας με μεγάλη ένταση ότι είναι απαράδεκτο το φαινόμενο της αποσιώπησης από τα κεντρικά ΜΜΕ μιας τόσο εκτεταμένης χρονικά και πολιτικά σημαντικής κινητοποίησης ενός πολύ μεγάλου συνδικάτου.
Οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι διανύουμε την περίοδο που η Διοίκηση του ΟΤΕ, με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία, δυναμιτίζει τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ και καταγγέλλουν ότι από την αρχή της διαδικασίας είχαν διαπιστώσει την προσπάθεια να αρνείται η διοίκηση της επιχείρησης τα αυτονόητα και να αποφεύγει δεσμεύσεις που αποτελούν το κοινό και αυτονόητο συμφέρον των εργαζομένων. Οι απεργοί ζητούν από την Διοίκηση να προσέλθει με πλαίσιο μη απολύσεων, να ανακαλέσει τις υφιστάμενες για να συζητήσουν στην κατεύθυνση των αιτημάτων που κατέθεσαν και αφορούν:
Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις θυγατρικές. Ενσωμάτωση των νέων συναδέλφων στα μισθολόγια πριν το 2015.Διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους. Τριετή ΣΣΕ.
Επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων. Κατάργηση του άρθρου 13 του ΕΚΠ». Ως αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εκφράσαμε την πλήρη συμφωνία μας με τα αιτήματα των εργαζομένων και την ολόθερμη στήριξη μας στον αγώνα τους. Ταυτόχρονα δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να προβληθεί ο αγώνας τους από τα κεντρικά ΜΜΕ και να συζητηθούν οι θέσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ σε κοινοβουλευτικό επίπεδο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.