Στις 4 Ιουλίου η πρώτη πτήση στη Ν. Αγχίαλο

Με καλές πληρότητες οι χθεσινές πτήσεις που έφθασαν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό για το αεροδρόμιο Σκιάθου «Αλ. Παπαδιαμάντης» χθες και οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στο νησί χωρίς απρόοπτα, η διαδικασία κύλισε ομαλά και οι πληρότητες δύο αεροσκαφών μεγάλες.
Στο αεροδρόμιο της Σκιάθου έφτασαν αεροσκάφη της Condor από το Ντίσελντορφ και της Air Serbia από το Βελιγράδι, που μάλιστα είχαν υψηλές πληρότητες με 145 και 140 επιβάτες, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του αεροδρομίου Στέφανο Λαμπρόπουλο, η αποβίβαση των επιβατών έγινε με βάση τα όσα ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με απολύμανση στο χώρο ελέγχου και η διαδικασία κύλισε ομαλά.
Οι επόμενες πτήσεις στο αεροδρόμιο «Αλ. Παπαδιαμάντης» αναμένονται αύριο Παρασκευή από δύο διαφορετικούς προορισμούς της Γερμανίας και συγκεκριμένα από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.
Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε στη Σκιάθο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και μουσική.
Η πρώτη πτήση στη Σκιάθο έφτασε στις 10:06 από το Βελιγράδι. Ήταν η πτήση JU-9256/9257 της Air Serbia με την Airbus A319 .
Λίγα λεπτά αργότερα μια δεύτερη πτήση έφτασε στη Σκιάθο, Condor DF-1690 από το Ντίσελντορφ με το Airbus A320), ενώ συνολικά έγιναν 60 δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού.

Στις 4 Ιουλίου η πρώτη πτήση στη Ν. Αγχίαλο

Στις 4 Ιουλίου στο μεταξύ, αναμένεται η πρώτη πτήση στη Ν. Αγχίαλο. Αναφορικά με τις πτήσεις οι οποίες αναμένονται για να μπορέσουν να ενισχύσουν το κομμάτι των τουριστών, ο αερολιμενάρχης Αγχιάλου κ. Ευσταθίου , σημείωσε πως η πρώτη πτήση που θα δεχτεί το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου θα είναι το Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα από Παρίσι με 145 επιβάτες, ενώ η επόμενη προγραμματισμένη είναι στις 11 Ιουλίου.
Οι πτήσεις τώρα από τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία, που αποτελούν μεγάλη δεξαμενή τουριστών στη Μαγνησία και τις Σποράδες θα γίνουν από τις 25 Ιουλίου. H Condor έχει αποφασίσει να πετάξει στις 25 Ιουλίου με πτήση από το Μόναχο προς τη Ν. Αγχίαλο κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
Προβληματισμός όμως επικρατεί στο θέμα της Μ. Βρετανίας, καθώς μέχρι στιγμής ισχύει η 14ημερη καραντίνα για την επιστροφή των ταξιδιωτικών.
«Οι Βρετανοί εάν επισκεφτούν μέρη εκτός της χώρας τους, θα έπρεπε στην επιστροφή να μπουν σε 14ημερη καραντίνα. Πιστεύουμε ότι θα αναιρεθεί αυτό. Διαβάζουμε ότι μπορεί να γίνει και απαγόρευση πτήσεων από την Αγγλία έως τις 15 Ιουλίου λόγω του επιδημιολογικού φόρτου που υπάρχει, όμως αυτά είναι πράγματα που διαβάζουμε και πρέπει να είναι επίσημα. Ωστόσο η Easy Jet δέχεται εισιτήρια για την περιοχή μας από τις 25 Ιουλίου και έως τέλος Σεπτέμβρη με πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Κατάλαβε τη δυναμικότητα της περιοχής και μεγάλωσε την περίοδο των πτήσεών της», ανέφερε ο κ. Ευσταθίου, με τον ίδιο να συμπληρώνει πως υπάρχει και μία εταιρεία τσάρτερ που φέρνει κάθε Παρασκευή κόσμο στη Μαγνησία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει.
Ακόμη, 1η Αυγούστου ξεκινούν οι πτήσεις από Βιέννη, ενώ από την Ολλανδία τα πράγματα είναι πιο αμφίβολα, καθώς υπήρχαν δύο δρομολόγια, ένα για Βόλο κι ένα για Κεφαλλονιά με αυτό του νησιού του Ιουνίου να έχει ακυρωθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.