Το 70% «άγγιξε» η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, με την «παρτίδα» να σώζεται με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ υπογράμμισε την θετική έκβαση της περιόδου, τόνισε όμως ότι τα προβλήματα στον κλάδο παραμένουν, με τα έξοδα που έχουν συσσωρευτεί να είναι μεγάλα, ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν και καινούργια, όπως την έλλειψη προσωπικού.
Οι εκδρομείς του Πάσχα επέλεξαν και ταξίδεψαν στον Νομό Μαγνησίας με την πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων να αγγίζει το 70%, σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη. Στη διαμόρφωση του ποσοστού διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες «έσωσαν την παρτίδα», όπως είπε ο ίδιος. «Συνηθίσαμε να ζούμε έτσι και πρέπει να καταλάβουμε ότι οι κρατήσεις θα πραγματοποιούνται με αυτόν τον τρόπο για λίγο καιρό, όσο υπάρχει η κρίση και ο κορωνοϊός», επεσήμανε ο πρόεδρος.
Ο ίδιος στάθηκε στο γεγονός ότι ο κόσμος ταξίδεψε τις ημέρες του Πάσχα, τόνισε όμως ότι έχει στο μυαλό του τους αυξημένους λογαριασμούς, το κόστος της μετακίνησης, αλλά και το κόστος της διαμονής σε ξενοδοχεία το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει ανέβει στο 30%. Άλλωστε, σημείωσε ότι παρά τον ερχομό της άνοιξης, λόγω υψομέτρου, πολλά ξενοδοχεία ανάβουν ακόμα τη θέρμανση, ειδικά τις βραδινές ώρες. «Πρέπει να παρθούν μέτρα για τις επιχειρήσεις. Πρέπει οι ρυθμίσεις να είναι γενναίες, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν», δήλωσε ο κ. Ζαφείρης, υπογραμμίζοντας ότι παρά την θετική έκβαση στην πληρότητα των ημερών, τα έσοδα δεν έφτασαν στο επιθυμητό ποσό, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και να αποπληρωθούν όλα όσα έχουν συσσωρευτεί το προηγούμενο διάστημα.
Σχετικά με την υπάρχουσα έλλειψη προσωπικού στον κλάδο του τουρισμού, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας, με τους εργαζόμενους να μεταβαίνουν σε άλλους τομείς της οικονομίας, καθώς στον τουρισμό απουσίαζε η σιγουριά και η ασφάλεια της δουλειάς. Σημείωσε δε ότι ελλείψεις υπάρχουν κυρίως στις θέσεις των σερβιτόρων και της κουζίνας και λιγότερο στις θέσεις της ρεσεψιόν με τον ίδιο να εκτιμά ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί τη φετινή σεζόν και πως οι επιχειρηματίες του κλάδου θα δυσκολευτούν πολύ.































