Στο απόγειο η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία…

Στο 85% οι πληρότητες στη Σκιάθο στο 75% στο Πήλιο

Στο απόγειο βρίσκεται η τουριστική κίνηση στη Μαγνησία αυτή την περίοδο, με τη μερίδα του «λέοντος» για άλλη μια φορά να αποσπά η Σκιάθος, όπου κάνουν διακοπές πολλοί «επώνυμοι» διεθνώς, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ελεύθερα δωμάτια, καθώς οι πληρότητες βρίσκονται στο 85%. Στο Πήλιο η κίνηση θεωρείται ικανοποιητική, με την πλειοψηφία των επισκεπτών να είναι ξένοι. Η κίνηση για τους Έλληνες επισκέπτες ξεκίνησε μετά τις 15 του μήνα, ενώ υπάρχει στήριξη και από τις Βαλκανικές χώρες.
Τα παραπάνω προκύπτουν από δηλώσεις στο «Ράδιο Ένα 102,5» του Κώστα Λεβέντη, αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και του Μάκη Κουκουλάκη, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Λιγοστοί οι Ρώσοι, περισσότεροι Σέρβοι και Ρουμάνοι

Σύμφωνα με τον Κώστα Λεβέντη, η τουριστική κίνηση στο Πήλιο βρίσκεται στο φόρτε της, για παραθαλάσσιους προορισμούς, η πληρότητα έχει ξεπεράσει το 75%, ενώ κανείς δεν περιμένει την απόλυτη πληρότητα.

«Οι επιχειρήσεις που δεν πωλούν μόνο ήλιο και θάλασσα και έχουν επενδύσει το προηγούμενο διάστημα και προσφέρουν υπηρεσίες, έχουν πληρότητες ελαφρώς καλύτερες απ’ ότι πέρυσι», είπε ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι χάθηκαν ο Απρίλιος, ο Μάιος και ένα μικρό μέρος του Ιουνίου που περίμεναν οι επαγγελματίες του Πηλίου να δουλέψουν, ενώ τόνισε ότι τα πρώην ανατολικά κράτη (κυρίως Σερβία και Ρουμανία) στήριξαν την περιοχή, μεμονωμένα και όχι οργανωμένα, διότι έχουν ανέβει οικονομικά, έχουν αφήσει τα παράλια της Πιερίας και κατεβαίνουν προς το Πήλιο.

Ηλικιακά το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών κυμαίνεται μεταξύ 45 και 55 χρονών, ενώ λιγοστοί ήταν οι Ρώσοι επισκέπτες στο Πήλιο, κυρίως σε εξειδικευμένα μικρά γκρουπ για εναλλακτικά προγράμματα (γιόγκα κλπ.). Οι διακοπές για τους πρώην ανατολικούς υπολογίζονται σε μια εβδομάδα το λιγότερο με 10 ημέρες ή και δύο εβδομάδες κρατήσεων, ανέφερε ο ξενοδόχος.

Ο Κώστας Λεβέντης χαρακτήρισε ήρωες όσους έρχονται στο Πήλιο από μακρινούς προορισμούς, λέγοντας ότι συνήθως οι προορισμοί που δουλεύουν είναι αυτοί που απέχουν από το αεροδρόμιο 30 λεπτά με μια ώρα.

Οι Έλληνες, τόνισε, άργησαν φέτος να κάνουν κρατήσεις, κάτι που συμβαίνει μετά τις 15 Ιουλίου και πρόσθεσε ότι φέτος υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ξεπεράσουν τις διακοπές της μιας εβδομάδας. Ο μέσος όρος ξεκινάει με τριήμερα και τετραήμερα διακοπών και είναι πολύ λίγοι αυτοί που μένουν για περισσότερες μέρες.

Σαββατοκύριακα οι βολιώτες…
Όσον αφορά στους Βολιώτες, ο Κ. Λεβέντης ανέφερε ότι το μικρό ποσοστό που κάνει διακοπές στο Πήλιο μένει σε παραλίες, για να περιορίσει τα έξοδα και η πλειοψηφία προτιμά να κάνει εξόρμηση για μπάνιο το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα τις αυξημένες πληρότητες στα βοηθητικά καταλύματα, ενώ έχουν αυξηθεί και οι αυθημερόν μετακινήσεις και το αποτέλεσμα είναι τα μεγάλα μποτιλιαρίσματα το Σαββατοκύριακο.
«Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και διανύουμε μια χρονιά που διαμορφώθηκε χωρίς συγκεκριμένη στόχευση και μέσα από τις προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, για αλλαγή των δεδομένων και για συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις στο Πήλιο», είπε ο Κώστας Λεβέντης που έφερε ως παραδείγματα, συναντήσεις, μικρά συνέδριο, έντονη κινητικότητα σε γάμους από άλλες περιοχές. Όπως ανέφερε Βόλος, Πορταριά και Μακρινίτσα, την υψηλή περίοδο, έχουν έντονες πληρότητες τα Σαββατοκύριακα από γάμους, ενώ στο Ανατολικό Πήλιο γίνονται γάμοι αλλοδαπών.

Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ
μοντέρνας μουσικής

Το διήμερο 6 και 7 Αυγούστου θα γίνει στο Φράγμα Παναγιώτικο το Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ μοντέρνας μουσικής, με τη συμμετοχή πολλών dj, ανέφερε ο Κώστας Λεβέντης, που συμπλήρωσε ότι στην περιοχή αναμένονται πάνω από 2000 άνθρωποι και θα συμβάλει στην προβολή του τόπου.
Όπως εξήγησε, ο διοργανωτής της εκδήλωσης που επιχειρεί στην Αγγλία κατάγεται από το Νότιο Πήλιο και επειδή αγαπάει τον τόπο του, αποφάσισε να διοργανώσει την εκδήλωση στη Μαγνησία, με πάρα πολλά προβλήματα.

Στο 85% η πληρότητα στη Σκιάθο
Ικανοποιητική χαρακτηρίζουν την κίνηση στο νησί της Σκιάθου οι ξενοδόχοι, καθώς στο νησί υπάρχει αρκετός κόσμος, σχεδόν από όλη την Ευρώπη και αρκετοί Έλληνες.
Όπως ανέφερε, ο Μάκης Κουκουλάκης πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, κυριαρχούν οι Άγγλοι, Σκανδιναβοί, Ιταλοί, Γερμανοί, Κύπριοι και το νησί είναι στα πάνω του. «Μέχρι στιγμής υπάρχει διαθεσιμότητα των κλινών, καθώς η πληρότητα στη Σκιάθο φθάνει στο 85% είπε ο πρόεδρος των ξενοδόχων και όποιος ενδιαφέρεται για διακοπές μπορεί να κλείσει δωμάτιο μέσω internet (www.skiathos.gr) ή τηλεφωνικά», ανέφερε ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Αύξηση κατά 2,5%
Σύμφωνα με στοιχεία του αεροδρομίου Σκιάθου για τον μήνα Ιούνιο, η τουριστική κίνηση προς το νησί αυξήθηκε κατά 2,5% απ’ ότι πέρυσι, γεγονός που είναι ικανοποιητικό, καθώς Πανελλαδικά τα μηνύματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά.
Ο κ. Κουκουλάκης τόνισε ότι ο τουρισμός είναι εύθραυστο κομμάτι και όσο δεν υπάρχει σταθερότητα στην Ευρώπη, υπάρχει πρόβλημα.
Όσον αφορά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι τα καταλύματα στο νησί μένουν ανοιχτά μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ οι πτήσεις από το εξωτερικό είναι προγραμματισμένες μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Πολλές προσωπικότητες
Στη Σκιάθο για άλλη μια φορά, εκτός από τους πολλές χιλιάδες επισκέπτες συνωστίζονται και πολλοί διάσημοι, που απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Αυτές τις μέρες τις διακοπές της στη Σκιάθο κάνει η διάσημη αμερικανίδα ηθοποιός Κέιτ Χάντσον, σε πολυτελή βίλα, ενώ με δύο πολυτελείς θαλαμηγούς στο νησί βρίσκονται ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που παράγει τα sneakers και άλλα σνακς, στο νησί βρέθηκε ο εμίρης του Κατάρ, ο πρόεδρος της Γαλατά Σαράι, που είναι Τούρκος επιχειρηματίας και άλλοι επώνυμοι.
Σύμφωνα με τον Μάκη Κουκουλάκη, οι επιχειρηματίες συνήθως πάνε στη Σκιάθο με θαλαμηγούς και αυτές τις ημέρες βρίσκονται στις παραλίες πάνω από 10 θαλαμηγοί των 60 μέτρων.
Για το γεγονός ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έλευση γιοτ με τη δημιουργία μαρίνας στο νησί, ο πρόεδρος των ξενοδόχων είπε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να δει σοβαρά το Κράτος και να δώσει άδειες και να προσφέρονται στους χρήστες οι υποδομές που απαιτούνται, γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιοτ που βρίσκονται στην Τουρκία να μεταφερθούν στις Σποράδες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.