Στο Αστρονομικό Παρατηρητήριο το πρώτο μάθημα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας

Στο υπαίθριο Αστρονομικό Παρατηρητήριο του Αγίου Στεφάνου, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μάθημα του 21ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας με την επωνυμία «Γίνε ερασιτέχνης αστρονόμος για μια βδομάδα», σήμερα Δευτέρα 4η Ιουλίου και ώρα 21:00. Το μάθημα θα το κάνει ο ερασιτέχνης αστρονόμος της Εταιρείας κ. Γεώργιος Ταμβάκης και θα παρουσιάσει το στήσιμο του τηλεσκοπίου, την τοποθέτηση του φωτογραφικού εξοπλισμού, την απομακρυσμένη οδήγηση του τηλεσκοπίου με τη μέθοδο AsiAirPro, τη λήψη φωτογραφιών, την ουρανογραφία – παρατήρηση στόχων deep sky. (Όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο αστροφωτογραφίας μπορούν να φέρουν τις dslr φωτογραφικές τους μηχανές και τα τρίποδα για φωτογράφιση γαλαξία και ευρέως πεδίου, γενικότερα).
Οι σπουδαστές του Σχολείου, που δεν διαθέτουν μέσο μετάβασής τους στον Άγιο Στέφανο (πρώην Σωρό), μπορούν να έλθουν στα Δικαστήρια στις 20:00 ακριβώς, όπου θα υπάρχει μικρό λεωφορείο, ναυλωμένο από την Εταιρεία, για τη μεταφορά. Με το ίδιο λεωφορείο θα γίνει και η επιστροφή κοντά στα μεσάνυχτα που θα τελειώσει το υπαίθριο μάθημα στις κερκίδες του Παρατηρητηρίου.
Τα μαθήματα των επόμενων ημερών του προγράμματος «Γίνε Ερασιτέχνης Αστρονόμος για μια εβδομάδα» μέχρι και την Παρασκευή, 8.7.22, θα γίνονται όλα στο κτίριο του Ματσάγγου καθημερινά από 19:00 έως 21:00. Στο τελευταίο μάθημα θα δοθούν και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Το δεύτερο σκέλος του Θερινού Σχολείου που ονομάζεται «Γίνε Αστροναύτης για μια εβδομάδα» απευθύνεται κυρίως σε μαθητές του Δημοτικού σε συνεργασία με την ομάδα TALOS του Παν. Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ειδικές κατασκευές, και ειδικά θέματα που αφορούν την Αστρονομία (και όχι μόνο, αφού η ομάδα TALOS εστιάζει σε εργαστήρια Ρομποτικής και STEΑM). Το πρόγραμμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.astronomos.gr, αλλά και στην talos.uth.gr και απευθύνεται σε παιδιά δύο ηλικιακών ομάδων:
(α) Παιδιά 6 έως 9 ετών (Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού)
(β) Παιδιά 10 έως 12 ετών (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού).
Τα μαθήματα θα γίνονται στο πρώην κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Γ. Καρτάλη – Ροζού) από Δευτέρα 4/7 έως Παρασκευή 8/7 και από ώρα 08:30 έως 14:30.
Δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες, στα τηλέφωνα: 24.210-46.253 και 6973,026.260.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.