Στο Διεθνές μαθητικό συνέδριο στην Πράγα μαθητές των Λυκειακών τάξεων της Αλοννήσου

Οι μαθητές έθεσαν το θέμα του νερού και ανέδειξαν καλές πρακτικές για τη διαχείρισή του

Στο  3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα, το οποίο πραγματοποιήθηκε  υπό την Αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου με ΛΤ Αλοννήσου.

Πιο συγκεκριμένα στο Συνέδριο αυτό, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από 1 – 5 Μαρτίου, συμμετείχαν οι μαθητές / τριες της Β Λυκείου Αγάλλου Νικόλαος, Δροσάκη Νίνα, Μπέλλος Γεώργιος – Αχιλλέας και Τσουκανά Κων/να και η μαθήτρια της Α Λυκείου, Αγάλλου Έλενα. Τους μαθητές / τριες συνόδευσαν στην Πράγα η διευθύντρια του Γυμνασίου με ΛΤ Αλοννήσου, κ. Μερόπη Μαχαιρίδου και η εκπαιδευτικός, κ. Αναγνώστου Κική.

Το Γυμνάσιο με ΛΤ Αλοννήσου συμμετείχε  στο  3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στην Πράγα με την παρουσίαση του βίντεο, που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες με θέμα : «Εξαφάνιση νερού. Μπορεί η Πράγα να μας βοηθήσει; (Water Alert. Can Prague help us?)». Μέσα από το βίντεο αυτό οι πέντε μαθητές / τριες εξέφρασαν την αγωνία τους  και την ευαισθησία τους για το πρόβλημα νερού που παρουσιάζεται στο νησί της Αλοννήσου και ανέδειξαν καλές πρακτικές για τη διαχείριση αυτού του προβλήματος με βάση τη μελέτη της πολιτικής, που ακολουθεί η Πράγα για το θέμα του νερού.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.