Στο επίκεντρο ο περιφερειακός του Βόλου και το Δίκτυο για «Ατμοσφαιρική Ρύπανση»

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη

Με τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας E-presence (https://www.epresence.gov.gr), συνεδριάζει στις 6 μ.μ. σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για τη συνεδρίαση έχουν κατατεθεί επερωτήσεις από την Λαϊκή Συσπείρωση για τον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου, για την ασφάλεια της επαρχιακής οδού Βόλου-Παληουρίου και για την πυροπροστασία, καθώς και προτάσεις ψηφισμάτων της ΛΑΣ για την προστασία των μικρομεσαίων αγροτών από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού, ενάντια στους πλειστηριασμούς και για τη λήψη μέτρων προστασίας των λαϊκών νοικοκυριών, συμπαράστασης στον αγώνα των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και στον πολιτισμό και της παράταξης «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Το κυριότερο θέμα συζήτησης του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης για την ενίσχυση του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με εισηγητή τον Κ. Αγοραστό περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Ακόμη θα συζητηθεί η Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) μονάδας παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος, στη θέση «Άθωνας» της Τ.Κ. Μακρυρράχης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Τέλος, θα αναζητηθεί νέος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας και θα οριστεί εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση των Εταίρων της ΕΚΠΟΛ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.