Στο πόδι βρίσκονται από χθες και θα βρίσκονται καθημερινά πλέον, οι κάτοικοι της περιοχής «Αστέρια Αγριάς», για να εμποδίσουν την κατασκευή αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΜΒ στο πάρκο, στο πλαίσιο του έργου της αποχέτευσης.
Συνεργεία της διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου από νωρίς το πρωί βρέθηκαν αντιμέτωπα με τους κατοίκους οι οποίοι τους εμπόδισαν να προχωρήσουν στην κοπή των κλαδιών των δέντρων, τα οποία προσφέρουν σκιά και δροσιά στους περίοικους, του καλοκαιρινούς μήνες. Όπως λένε οι κάτοικοι “δεν είναι περίοδος κλαδέματος” οπότε δεν μπορούμε να τους το επιτρέψουμε. Τα κλάδεμα των δέντρων είναι απαραίτητο, όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να μπορέσει να δουλέψει το τρυπάνι για να κατασκευαστεί το έργο.
Μιλώντας στο magnesianews.gr κάτοικος της περιοχής δήλωσε σίγουρη πως “οι αρμόδιοι του ΕΣΠΑ αγνοούν ότι το έργο αυτό θα κατασκευαστεί σε χώρο όπου υπάρχει πάρκο”, ενώ απέστειλαν και επιστολή στον υπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ Αλέξανδρο Χαρίτση, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το θέμα λαμβάνοντας τη δέσμευση από πλευράς του υπουργείου ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν απάντηση.
Σήμερα Παρασκευή αναμένουν την απάντηση του υποθηκοφυλακείου αλλά και του δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του πάρκου. «Αν τελικά το πάρκο δεν αποτελεί κοινόχρηστο χώρο αλλά ιδιοκτησία του Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων, τότε είναι παράνομοι. Εμείς στήσαμε, φυτέψαμε και φροντίζουμε το πάρκο» δήλωσε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής Κωνσταντίνος Θεοδοσόπουλος, που διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι θα βρίσκονται καθημερινά στο χώρο και δεν θα επιτρέψουν να γίνει το έργο.
Ο κ. Θεοδοσόπουλος κατήγγειλε τον αντιδήμαρχο Απ. Μαλαματίνη που ήταν και σήμερα εκεί, ότι με τις δηλώσεις του ότι η ΔΕΥΑΜΒ δεν πρόκειται να κάνει πίσω, προκαλεί τους κατοίκους, αλλά «εμείς δεν πρόκειται να απαντήσουμε στις προκλήσεις του».
Όπως ανέφερε, το αντλιοστάσιο μπορεί να κατασκευαστεί στο σημείο που πρότεινε με τη μελέτη του το ΤΕΕ Μαγνησίας (σε χώρο δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΙΝ) χωρίς να υπάρξει πρόβλημα για το έργο.
Ο οικισμός Αστέρια έχει ξεχωριστό σχέδιο πόλης από αυτό της Αγριάς και για το λόγο αυτό για την ώρα δεν συμπεριλαμβάνεται στο έργο της αποχέτευσης σύνδεσης της Αγριάς με το Βιολογικό.
Να σημειωθεί ότι το πάρκο αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου σε μια περιοχή που υφίσταται ατμοσφαιρική ρύπανση από το γειτονικό εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αλλά και τους ρύπους λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες.
Κρυπτόμενος από τους συγκεντρωμένους κατοίκους πέρασε από το σημείο, μέσα σε αυτοκίνητο, ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Βόλου Απόστολο Μαλαματίνη για τα τεκταινόμενα. Όπως λένε οι κάτοικοι “δεν μπορεί να μας αντικρίσει στα μάτια”.




