Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς ο Χαράλαμπος Αραμπατζής

Συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με βιοκαλλιεργητές

Στη Ζαγορά, όπου συναντήθηκε με στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού αλλά και βιοκαλλιεργητές, βρέθηκε χθες Παρασκευή ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Χαράλαμπος Αραμπατζής.

Ο κ. Αραμπατζής επισκέφθηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Κράββαρη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Κυριαζή Βουζαρά και το μέλος του εποπτικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Σπανό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καθώς και στα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο με τις υψηλές τιμές στην παραγωγή όσο και από την επερχόμενη κλιματική αλλαγή με την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων και τη συνακόλουθη πρόκληση ζημιών.

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες την ασπίδα προστασίας για εκατοντάδες παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Ζαγοράς. Και με μεθοδικότητα, σωστό σχεδιασμό και αγάπη για την παραγωγή τα μέλη του έχουν καταφέρει να δημιουργούν συνθήκες προόδου τόσο για τον Συνεταιρισμό όσο και τον τόπο τους» τόνισε ο κ. Αραμπατζής και συμπλήρωσε: «Ωστόσο δεν λείπουν και τα ζητήματα. Το κόστος παραγωγής είναι υψηλό και οι τιμές χαμηλές. Παράλληλα οι αποζημιώσεις των αγροτών από ζημιές στις παραγωγές λόγω των συχνών ακραίων καιρικών φαινομένων πρέπει να είναι άμεσες και να μην καθυστερούν. Μια σημαντική λύση σε αυτό το ζήτημα έδινε η ανακήρυξη του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου σε ορεινό μειονεκτικό Δήμο που είναι και αίτημα της περιοχής».

Στη συνάντηση αναφέρθηκε και το ζήτημα της ανάδειξης του σήματος ΠΟΠ «Μήλα Πηλίου» που θα δώσει μια ακόμη μεγαλύτερη υπεραξία στις εξαγωγές του Συνεταιρισμού.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει αποδείξει πως μπορεί και ξέρει να στηρίζει τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν τα μέλη και οι παραγωγοί τους» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

Ο κ. Αραμπατζής συναντήθηκε και με βιοκαλλιεργητές παραγωγούς της Ζαγοράς, με τους οποίους είχε επίσης εκτενή συζήτηση.
«Είμαι και εγώ αγρότης και νιώθω πολύ οικεία και άνετα, όταν βρίσκομαι στο κτήμα. Σε αυτό τον χώρο επέλεξα να συναντήσω τους συναδέλφους βιοκαλλιεργητές και να μιλήσουμε για τα προβλήματα του κλάδου, όπως είναι το υψηλό κόστος ενέργειας και οι δυσκολίες στη βιολογική γεωργία, ζητήματα τα οποία δυστυχώς η παρούσα κυβέρνηση, δεν κατάφερε να λύσει αφήνοντας μόνους τους παραγωγούς να δίνουν αγώνα επιβίωσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.