Στον Πτελεό για το λάδι των παραδοσιακών ελαιώνων της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας ο Αλ.Μεϊκόπουλος

Στον Πτελεό βρέθηκε χθες ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για να παρακολουθήσει την εκδήλωση του Δήμου Αλμυρού και του Συνδέσμου Παραδοσιακών Ελαιώνων Νοτιοδυτικής Μαγνησίας «OLIVETO MAGNES» στην οποία ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης της βιοδραστικότητας της σύστασης του ελαιολάδου των παραδοσιακών ελαιώνων της νοτιοδυτικής Μαγνησίας και της επίδρασής του στην ανθρώπινη υγεία και μακροζωΐα που πραγματοποιεί το τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την εποπτεία του Καθηγητή κ. Κουρέτα.
«Η ημερίδα δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την πρωτογενή παραγωγή, και ιδιαίτερα για την αγροτική οικονομία» ανέφερε ο Αλ. Μεϊκόπουλος συμπληρώνοντας ότι: «το στοίχημα, και ταυτόχρονα η μεγάλη πρόκληση, είναι να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η γεωργία καθίσταται ασύμφορη. Και είναι ασύμφορη γιατί η κατανομή των κερδών είναι ανισομερής, από την αλυσίδα που σχετίζεται με το στάδιο την παραγωγής μέχρι την κατανάλωση, κερδίζουν οι πάντες εκτός από τον παραγωγό».

«Στην αβεβαιότητα που δημιουργεί η διεθνής συγκυρία, αλλά και στην διαχρονική απουσία εγχώριου ολιστικού σχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, οφείλουμε απαντήσουμε με πλάνο 10ετίας και καλλιεργητικό επανασχεδιασμό.
Η αποπεράτωση της συγκεκριμένης μελέτης θα πιστοποιήσει την αδιαμφισβήτητη αξία των τοπικών ελαιοκομικών προϊόντων και θα δημιουργήσει υψηλή προστιθέμενη εμπορική αξία για την ελιά και το ελαιόλαδο.
Έχει στρατηγική σημασία να συγκρατήσουμε τους νέους που θα συνεχίσουν και θα εξελίξουν δυναμικά την αγροτική παραγωγή και θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε.

Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. χαρακτήρισε ελπιδοφόρο και παραγωγικό το γεγονός ότι ο Δήμος Αλμυρού και ο Σύνδεσμος «OLIVETO MAGNES» αναδεικνύουν ένα από τα συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της νοτιοδυτικής Μαγνησίας και το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, υπό την εποπτεία του κ. Κουρέτα, επενδύει αυτόν τον πλούτο στο επιστημονικό πεδίο, παρουσιάζοντας μας τα τα πρώτα συμπεράσματα από αυτό που μπορεί να αποτελέσει το παρόν και το μέλλον της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.