Στον Βλοχό Καρδίτσας ο Αλ. Μεϊκόπουλος με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Τον Βλοχό Καρδίτσας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποτελούμενο από τον Βουλευτή Λάρισας Β. Κόκκαλη και τη Βουλευτή Τρικάλων Μαρ. Κοντοτόλη.

Ο Βλοχός είναι ένα από τα χωριά της Θεσσαλίας που καταστράφηκαν από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Η περιοχή δεν θωρακίστηκε με τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα πριν τα φαινόμενα με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο νερό και στη λάσπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Βουλευτή “7 μήνες μετά, το χωριό έχει αφεθεί στην τύχη του. Ακατοίκητο, πλέον, με τους κατοίκους να δηλώνουν ξεχασμένοι από την Πολιτεία. Οι Βουλευτές περιηγήθηκαν σε κατοικίες και καταστήματα του χωριού και κατέγραψαν την εικόνα και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Κρίσιμο είναι το ζήτημα της μετεγκατάστασης, για το οποίο δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των κατοίκων, με την κυβέρνηση να μην παρέχει καμιά ενημέρωση σε σχέση με τον σχεδιασμό της.

Οι κάτοικοι του Βλοχού καταγγέλλουν ότι, παρότι η ζωή και κάθε παραγωγική δραστηριότητα έχουν σταματήσει στην περιοχή, εκείνοι λαμβάνουν κανονικά λογαριασμούς της ΔΕΗ και αισίως τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, πάρα τις δεσμεύσεις των αρμοδίων για «πάγωμα» των υποχρεώσεων. Παράλληλα, δεν έχουν καμιά ενημέρωση για το πότε θα λάβουν την επιδότηση ενοικίου και τις αποζημιώσεις – μέτρα ενίσχυσης για αγρότες και κτηνοτρόφους.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα αναδείξει κοινοβουλευτικά τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν και θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι Υπουργοί να απαντήσουν και να δεσμευτούν, από βήματος Βουλής, για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό τους σε σχέση με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, την ανασυγκρότηση των νομών της, του κάμπου της Καρδίτσας και όλων των χωριών που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες. Είναι αδιανόητο ο σχεδιασμός, που φαίνεται να υιοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, να αφορά έργα τα οποία θα υλοποιηθούν το 2038, όταν η αναγκαιότητα επιτάσσει αυτά να υλοποιηθούν ως το 2027» ανέφερε ο Αλ.Μεϊκόπουλος.

Το επόμενο διάστημα, κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. θα συνεχίσει τις επισκέψεις και σε άλλα χωριά της Καρδίτσας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.