Στους 2.500 οι νέοι υποψήφιοι Εθελοντές Πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα

Στους 2.548 έφτασε φέτος ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες στο Πυροσβεστικό Σώμα ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη καθώς και τον αριθμό των ήδη υπηρετούντων Εθελοντών Πυροσβεστών στο Πυροσβεστικό Σώμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστών.
Ο αριθμός αυτός αναδεικνύει το αμείωτο ενδιαφέρον των συμπολιτών μας να υπηρετήσουν εθελοντικά και άμισθα το Πυροσβεστικό Σώμα και να θέσουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, αντιμετωπίζοντας τους ίδιους κινδύνους με τους μόνιμους και πενταετείς πυροσβέστες και ειδικότερα σε μια εποχή όπου οι χώρες δοκιμάζονται από την πανδημία του Κορωνοϊού.
Ωστόσο, τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα εξ αιτίας της πανδημίας και γενικότερα η σοβαρότητα της κατάστασης, υποχρέωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να αποφασίσει την αναστολή μέχρι νεωτέρας της έναρξης της εκπαίδευσης των υποψηφίων, που κάθε χρόνο ξεκινούσε αυτή την περίοδο και ολοκληρώνονταν στα τέλη Φεβρουαρίου.
Ευελπιστώντας ότι σύντομα η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα επιτρέψει την έναρξη της εκπαίδευσης από την Πυροσβεστική Ακαδημία καλούμε τους υποψηφίους να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία υπέβαλαν την αίτησή τους ή να καλούν το Τμήμα Οργάνωσης Εθελοντισμού, στο τηλέφωνο 213 215 76 52 για περεταίρω ενημέρωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 2.200 Εθελοντές Πυροσβέστες σε 250 Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.