Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθαριστριών το μεσημέρι, στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Καθαρίστριες Ν. Μαγνησίας: «Με τα μπαλώματα κυβέρνησης και δήμων δεν λύνονται τα προβλήματα»

Μπαλώματα χαρακτηρίζει το Σωματείο Καθαριστριών- Καθαριστών Μαγνησίας τις αποφάσεις κυβέρνησης-δήμων αναφορικά με την καθαριότητα στα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το Σωματείο ζητά την μονιμοποίηση των συμβασιούχων αλλά και νέο μόνιμο προσωπικό και πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο τονίζει, μεταξύ άλλων πως η πρόσληψη των 9.474 εργαζομένων στην καθαριότητα δεν λύνει το πρόβλημα που υπάρχει στον κλάδο και δεν ικανοποιείται το πάγιο αίτημα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων αλλά και προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό.
“Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 8 χρόνια ο αριθμός των μόνιμων συναδέλφων έχει μειωθεί στο μισό, στο μεγαλύτερο δήμο της περιοχής μας, στο Δήμο Βόλου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 30 μόνιμες καθαρίστριες. Στην πραγματικότητα συνεχίζεται η χρόνια ομηρία των καθαριστριών – καθαριστών και όλες οι επισημάνσεις από το υπουργείο Εσωτερικών με τη διαδικασία αυτή είναι συνέχιση της ίδιας κοροϊδίας που αντιμετωπίζουμε από όλες τις κυβερνήσεις: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η αναλογία χώρων καθαριότητας, αιθουσών, γραφείων, βοηθητικών και κοινόχρηστων χώρων για κάθε καθαρίστρια είναι απαγορευτική για να μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική κάλυψη σε συνθήκες πανδημίας. Είναι προκλητικό λοιπόν αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση και Δήμοι να παρουσιάζουν πως όλα είναι καλά και υπό έλεγχο. Η κατάσταση θα γίνει δραματική από Σεπτέμβρη αν δεν παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα”, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του Σωματείου, με τη Διοίκησή του να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα μέλη του για τη διαμαρτυρία την Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.