Σύλλογος Πλατανιά «Σηπιάδα»: “Παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων από Αγοραστό και Κολυνδρίνη”

Βέλη και στον Δήμαρχο Ν. Πηλίου τόσο για την καθαριότητα όσο και για το έργο- “Ζητούσε να μπούμε μπροστά”

Για παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη αναφορικά με τις αντιδράσεις για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον Πλατανιά κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πλατανιά “Σηπιάδα”, μετά και τις χθεσινές επισημάνσεις της κ. Κολυνδρίνη πως οι μόνιμοι κάτοικοι του Πλατανιά δεν έχουν αντιδράσει απέναντι στο έργο, ενώ αυτοί που εξέφρασαν αντίδραση ήταν μόνο μερικοί παραθεριστές. Ο Σύλλογος όμως ρίχνει τα βέλη του και στον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Μιτζικό τόσο για το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου, λέγοντας πως εκείνος έβαζε μπροστά τους κατοίκους, αλλά και για το θέμα της ελλιπούς καθαριότητας του δήμου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γωγώ Σταθαράκου σε ανακοίνωση που εξέδωσε στρέφει τα βέλη της τόσο κατά της περιφερειακής αρχής αλλά και κατά του δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικού και  επισημαίνει “ Ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης επιμένουν στις ανακοινώσεις να μιλάνε για μερικούς παραθεριστές ενώ γνωρίζουν καλά ότι οι αντιδρώντες είναι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες του τουρισμού.

Στο ΣτΕ δεν πήγαν λίγοι παραθεριστές αλλά μεγάλο κάματοι των επαγγελματιών και των κατοίκων.

Κανένας παραθεριστής δεν θα έμπαινε σε τόσο μεγάλη διαδικασία και ταλαιπωρία παρά μόνο όσοι έχουν περιουσίες, επιχειρήσεις και έννομο συμφέρον.

Η αλήθεια τους ενοχλεί στις πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ η παραπλάνηση και η διαστρέβλωση γεγονότων τους εξυπηρετεί.

Πολιτικές σκοπιμότητες αποκλειστικά και μόνο. Κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για το νότιο Πήλιο.

Είμαστε Σε αναμονή της κατασκευής του έργου, περιμένοντας να είναι και αυτοί συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα, διότι το έργο πρέπει να τελειώσει σύντομα για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και όχι σε δέκα χρόνια. Τουριστικό χωριό είμαστε.

Ένα χωριό εργοτάξιο δύσκολα δουλεύει.

Περιμένουμε την ανάπτυξη, τις συνδέσεις με Σποράδες και όλα αυτά που μας έχουν υποσχεθεί.

Επίσης από το δήμο Νοτίου Πηλίου περιμένουμε να ανταπεξέλθει κι αυτός στις υποχρεώσεις του, ως φορέας διαχειρίσεις του έργου.

Συχνές εκβαθύνσεις και καθαριότητα.

Γιατί τώρα βλέπουμε το εξής παράδοξο.

Επειδή το τμήμα καθαριότητας του δήμου Νοτίου Πηλίου δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του αφαιρεί από το κέντρο κάποιων χωριών τα μικρά καλαθάκια και να μην χρησιμοποιεί μικρά φορτηγάκια για να τα αδειάζει. Ο τουρίστας δεν έχει που Να πετάξει το χαρτάκι, το μπουκαλάκι κτλ.

Επίσης συμβαίνει και κάτι ακόμη απαράδεκτο που δεν έχει ξανασυμβεί όλα αυτά τα χρόνια.

Έχει καταργηθεί από το δήμο το κομμάτι της ανακύκλωσης και όχι μόνο δεν γίνεται ανακύκλωση αλλά στους μπλε κάδους επιτρέπουν και πετάνε Απορρίμματα μη ανακυκλώσιμα αλλά Σύμμεικτα.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης(ΕΕΑΑ) που διαχειρίζεται το γνωστό σε όλους μπλε κάδο, δίνει στους δήμους τους κάδους για να στηρίξουν το σύστημα ανακύκλωσης συσκευασιών.

Συμβάλλουμε στην ανακύκλωση, δεν την καταστρέφουμε – Ποτέ κοινά απορρίμματα στους μπλε κάδους.

Ανευθυνότητα από τους αρμόδιους του τμήματος καθαριότητας του δήμου Νοτίου Πηλίου.

Και αυτοί λοιπόν που δεν μπορούν να διαχειριστούν πιο απλά πράγματα θα διαχειριστούν ένα τόσο μεγάλο και απαιτητικό έργο;;

Ο δήμαρχος γνωρίζει ότι δεν μπορούν να το διαχειριστούν γι αυτό και ζητούσε από εμάς να κάνουμε καινούργια μελέτη με τη βοήθεια του, γι αυτό μας έστελνε σε αρμόδιους λιμενολόγους καθηγητές πανεπιστημίου και υπαλλήλους υπουργιών. Σε μελετητές, τοπογράφους μηχανικούς κ.α. . Ζητώντας να μπούμε εμείς μπροστά.

Ο δήμαρχος ξέρει και καταλαβαίνει αλλά ….».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.