Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας: «Η ζωή μας δεν είναι κόστος»

Τονίζεται σε σχέδιο ψηφίσματος για τα Τέμπη

Oι συνταξιούχοι μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Μαγνησίας, που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 22/3/2023, την Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εκφράζουν με ψήφισμά τους, «την ανείπωτη θλίψη μας και μαζί με όλο το λαό θρηνούμε για την απώλεια των δεκάδων νεκρών, κυρίως νέων παιδιών στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά πριν από την κοιλάδα των Τεμπών, με οδυνηρά για τις οικογένειες των θυμάτων αποτελέσματα.
Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο και κυριαρχεί στην επικαιρότητα φέρει τη σφραγίδα της πολιτικής της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που οδήγησε στον τεμαχισμό τους, στις ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και συντήρηση και υλοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις από το 2008 με ολέθρια αποτελέσματα.
Με βάση τις Ευρωπαϊκές οδηγίες έγινε ο διαχωρισμός ΟΣΕ (δίκτυα – υποδομές) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (μεταφορά εμπορευμάτων – επιβατών) κουβαλώντας ο ΟΣΕ χρέη 14,6 δις. και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ 1.079 δις. Τα οποία φορτώθηκαν στις πλάτες των φορολογουμένων.
Το έγκλημα στα Τέμπη προκάλεσε δίκαιη οργή και το ξέσπασμα μαζικών αγώνων με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων και ιδίως νεολαίας. Εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι επανειλημμένα και στην πόλη μας διαδήλωσαν στους δρόμους φωνάζοντας το σύνθημα : «το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί όλων των νεκρών να γίνουμε η φωνή».
Κι εμείς οι συνταξιούχοι μέσα από τις μαζικές διαδηλώσεις στείλαμε το μήνυμα ότι κανένα συγχωροχάρτι δε δίνουμε σ` αυτούς που προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες του εγκλήματος στο σταθμάρχη, που αναμφίβολα τις έχει, ενώ τεράστιες ευθύνες έχουν και όσοι Κυβέρνησαν και Κυβερνούν τη Χώρα.
Απαιτούμε να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στο σιδηρόδρομο, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι για να βρουν ανάπαυση τα αθώα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες για το λαό. Η ζωή μας δεν είναι κόστος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.