Συλλυπητήρια δήλωση Χρήστου Μπουκώρου για τον θάνατο του Μιχάλη Κουντούρη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, για τον θάνατο του Μιχάλη Κουντούρη αναφέρει «Αριστερός από τα χρόνια της ΕΔΑ, αλλά πρώτα και κύρια ενωτικός. Βαθιά πολιτικοποιημένος, πάνω απ’ όλα όμως αυτοδιοικητικός.
Ο ιστορικός Δήμαρχος Βόλου Μιχάλης Κουντούρης αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του με μεγάλα έργα, όπως το Δημοτικό Ωδείο και το Δημοτικό Θέατρο, ο βιολογικός καθαρισμός, το πάρκο του Αναύρου, το δίκτυο πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης, ο αγώνας του για την ίδρυση του Πανεπιστημίου στην πόλη μας, αλλά και μια σειρά άλλων έργων που ήταν η απαρχή για τη μετατροπή του Βόλου σε ένα σύγχρονο αστικό κέντρο.
Έργα που υλοποιήθηκαν σε εποχές με μηδαμινούς έως ελάχιστους ευρωπαϊκούς πόρους.
Ο Μιχάλης Κουντούρης είχε τη δική του αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, είναι όμως τεκμηριωμένο πως πάνω απ΄ όλα έβαζε τον Βόλο.
Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του το 1998, τότε που κατόρθωσε να ενώσει αυτοδιοικητικές δυνάμεις από τη Νέα Δημοκρατία έως το ΚΚΕ και να επανεκλεγεί με 60%.
Η συγκροτημένη και δυναμική προσωπικότητά του, του έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γεωργίου Ράλλη και του Ανδρέα Παπανδρέου πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.
Διεκδικητικός και ανυποχώρητος για τα συμφέροντα του Βόλου, δεν διαιρούσε, αλλά συνένωνε δυνάμεις.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, με τη βεβαιότητα ότι ο εκλιπών έχει κερδίσει επάξια μια αξιοζήλευτη θέση στην ιστορία του Βόλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.