Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή το εργατικό «έγκλημα», όπως  χαρακτηρίζεται, στο Ξυλόκαστρο με θύμα την 45χρονη εργαζόμενη καθαριότητας του Δήμου,  θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου «το εργασιακό «έγκλημα» στο Δήμο Ξυλοκάστρου ΔΕΝ είναι ένα ακόμη Εργατικό Ατύχημα. Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου με ξεκάθαρες τις πολιτικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), που στοχευμένα έχει διαλύσει κάθε ελεγκτικό μηχανισμό δημιουργώντας εν γνώση τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης η διάλυση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.). Είναι επιλογή της κυβέρνησης η πολιτική μηδενικών ελέγχων, η ατιμωρησία και η ασυδοσία, με αποτέλεσμα να επικρατούν στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., με κύρια ευθύνη σημαντικής μερίδας των Δημάρχων, η ανομία.

Είναι αδιανόητα προκλητικό, μέρες μετά τον τραγικό θάνατο της άτυχης εργαζόμενης και τα όσα ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας για «μαύρη» και αδήλωτη εργασία, επισήμως το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών να μην έχει παρέμβει και αντίθετα όλοι μας να γινόμαστε μάρτυρες ενεργειών συγκάλυψης του εργασιακού «εγκλήματος» του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Το «έγκλημα» ΔΕΝ μπορεί να ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ.

Όλοι να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους.

Το κράτος οφείλει να νομοθετεί, να ελέγχει, να προβλέπει ελεγκτικούς μηχανισμούς, λειτουργικούς και αποτελεσματικούς στη λογική της πρόληψης και να τιμωρεί παραδειγματικά όταν αυτό είναι αναγκαίο. Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) απαξίωσε, ότι είχε απομείνει όρθιο. Η ατιμωρησία, η ασυδοσία, η πολιτική των μηδενικών ελέγχων και των μηδενικών προσλήψεων έχει οδηγήσει στα σημερινά φαινόμενα που δυστυχώς δεν θα είναι και τα στερνά!!!

Ως η πιο αντιπροσωπευτική και μαζική Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρότι επισημαίνουμε πως το τοπικό Σωματείο δεν ανήκει στην δύναμη των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά στη δύναμη της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., θέτει σήμερα την «κόκκινη γραμμή» της στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των αιρετών που μέρα τη μέρα αποθρασύνονται προκλητικά.

Το ποτήρι ξεχείλισε!!! Η απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή πρέπει να σταματήσει. Η απαξίωση είναι πολυμέτωπη και εξοργιστική. Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση σαφής. Και πλέον η Κ.Ε.Δ.Ε. και η ηγεσία της δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη με μόνη ουσιαστική διεκδίκηση στο πρόσφατο Συνέδριό της, την επαναφορά των εξόδων παράστασης!!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους για την μαζική συμμετοχή τους στην Απεργία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.