Συμβάσεις έργων για τα νησιά υπέγραψε ο περιφερειάρχης

?
Αντιπλημμυρικά στη Σκιάθο, μελέτη για Βιολογικό στην Αλόννησο

Τις συμβάσεις μιας σειράς έργων για τα νησιά των Σποράδων υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τους αναδόχους, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
Πρόκειται για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Σκιάθο, προϋπολογισμού 2.5 εκ. €, του οποίου η μελέτη ωρίμασε μετά από πάρα πολλές δυσκολίες και δημοπρατείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Είναι ένα έργο με το οποίο θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά το νησί, ένα έργο κλιματικής αλλαγής και με το οποίο θα καθαριστούν τα ρέματα στις Κουκουναριές, στον Τρούλο, στην Αγ. Παρασκευή και στις Αχλαδιές. Εκεί θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και χρήμα θα πέσει στην πραγματική οικονομία», τόνισε ο κ. Αγοραστός. Όπως είπε, υπάρχει μια υπόσχεση που έχουν δώσει οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες της περιοχής ότι θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του έργου με την καλή τους συνεργασία.

Ακόμη ξεκινάει, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αλοννήσου και ο Κ. Αγοραστός είπε ότι σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμη η μελέτη για τον Βιολογικό Καθαρισμό των οικισμών Πατητήρι και Βότση, που ενώθηκαν και αποτέλεσαν μια μεγάλη νίκη στη διαδικασία, όπως είπε.
Ο περιφερειάρχης είπε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ευελπιστεί η μελέτη να ολοκληρωθεί άμεσα, για να ακολουθήσει η αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων αι να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου, που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή.

Ταυτόχρονα υπογράφηκε και μια συμπληρωματική σύμβαση για να ολοκληρωθεί το Κλειστό Γυμναστήριο της Αλοννήσου, που θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά Γυμναστήρια στο χώρα, που θα μπορεί να είναι κλειστό γήπεδο, ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και με αίθουσες γυμναστικής. Ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι είναι μια προσφορά στη νεολαία του νησιού και εργαλείο προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού.

Επίσης υπογράφηκε σύμβαση για μια παρέμβαση σε μια γέφυρα που κινδυνεύει με κατάρρευση στην περιοχή Σαλαμπριά Αλμυρού, όπου καθημερινά περνούν χιλιάδες άνθρωποι. Ο περιφερειάρχης είπε ότι το έργο εντάχθηκε στο ΠΔΕ της Περιφέρειας, ο προϋπολογισμός του είναι πάνω από 200.000 €, για παρεμβάσεις στη γέφυρα και αντιπλημμυρική θωράκιση του χειμάρρου που βρίσκεται.

Επίσης υπογράφηκε σύμβαση για επιδιόρθωση κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτίριο της Π.Ε. Μαγνησίας στο «Καπνάκι», όπου στεγάζεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έργα – μαμούθ για Ανατολικό και Νότιο Πήλιο
Ο περιφερειάρχης εξήγγειλε χρηματοδότηση – μαμούθ για έργα στο ανατολικό και νότιο Πήλιο. ‘Όπως είπε ήδη εντάχθηκαν έργα 5 εκ. € για αποκατάσταση ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες.
Όπως είπε «έχουμε σε εξέλιξη, ένα πρωτόγνωρο πρόγραμμα για το Πήλιο ύψους 25 εκ. €, που δίνονται πρώτη φορά για σοβαρά έργα που θα γίνουν», ενώ συνεχάρη τα υπηρεσιακά στελέχη που όπως είπε είναι λίγα και κάνουν πολλά.

Το καλοκαίρι το Ναυάγιο
Ο Κώστας Αγοραστός είπε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας το καλοκαίρι θα παραδώσει στην παγκόσμια κοινότητα, τον Παρθενώνα των ναυαγίων, καθώς στις 2 Αυγούστου 2020, ξεκινάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με καταδύσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Περιφέρεια έκανε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, και σύντομα θα υπογραφεί η εκπόνηση marketing plan του υποβρύχιου μουσείου, με προϋπολογισμό περίπου 300.000 €, από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας,
Όπως είπε, είναι ένα έργο σημαία για τη Θεσσαλία, για το οποίο έσκυψαν με ενδιαφέρον οι Ευρωπαίοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.