Συμβολικός αποκλεισμός της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας

Από τον Τοπικό Σύλλογο Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι, αύριο Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, από ώρα 9 ως 10 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν συμβολικό αποκλεισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο Πανελλαδικής κινητοποίησης της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «δεν ανεχόμαστε άλλο κυβέρνηση και περιφερειάρχες να υποβαθμίζουν βασικές πλευρές της ζωής μας, να τσαλαπατούν δικαιώματά μας, να μας φορτώνουν συνεχώς με βάρβαρα μέτρα. Η συνέχιση της «απαγόρευσης» των προσλήψεων και η μείωση των ΚΑΠ με το 4ο Μνημόνιο θα χειροτερέψει κι άλλο την κατάσταση. Ξέρουμε ότι ο νέος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, που έρχεται θα χειροτερεύσει παραπέρα τις εργασιακές μας σχέσεις, τις παρεχόμενες προς τα λαϊκά στρώματα υπηρεσίες, θα ενισχύσει την ανταποδοτικότητα και τις εκχωρήσεις-ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Περιφερειών. Δεν πάει άλλο, να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες …της ανάπτυξης, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας».

Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκληση όλων των αυθαίρετων «μετακινήσεων» και αναθέσεων «παράλληλων» καθηκόντων σε υπαλλήλους των Περιφερειών, υπηρεσιών διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων, να καλυφθούν οι μισθολογικές απώλειες, με χορήγηση 13ου και 14ου μισθού.

Ακόμη ζητούν αναγνώριση προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, που μετατάχτηκαν κάνοντας χρήση των νόμων της ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της αξιολόγησης, που υπηρετεί αντεργατικούς – αντιλαϊκούς σκοπούς, πλήρη νομική στήριξη των υπαλλήλων των Περιφερειών, ανάκληση των αυθαίρετων τοποθετήσεων προϊσταμένων, χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των Περιφερειών, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους, να μην ιδιωτικοποιεί και να μην εκχωρηθεί καμιά αρμοδιότητα των Περιφερειών, ούτε να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, κ. ά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.