Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής

Στο επίκεντρο ζητήματα για τη λειτουργία των Καταστημάτων Κράτησης

Με τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου συναντήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Βουλευτής “ο κ. Λιούπης με τον Γεν. Γραμματέα συζήτησαν το ζήτημα του νέου Εσωτερικού Κανονισμού για το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, το μοναδικό αυτού του είδους πανελλαδικά, με τον κ. Παπαθανασίου να σημειώνει ότι έχει ιδιαίτερη αξία η σύνταξη του νέου Κανονισμού για τη συνολική λειτουργία αλλά και για την καλύτερη οργάνωση και διοίκηση του Ιδρύματος.

Ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Παπαθανασίου το αίτημα της Διοίκησης του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας για αναβάθμιση του υπάρχοντος αρτοποιείου. Στόχος είναι να αυξηθεί δραστικά η δυναμική του αρτοποιείου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των καταστημάτων Δομοκού, Τρικάλων και Λάρισας. Μάλιστα, με βάση τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο το κόστος αγοράς νέου ζυμωτηρίου θα μπορούσε να αποσβεστεί εντός μόλις 6 μηνών.

Ο κ. Παπαθανασίου εξέφρασε την άποψή του για συνολική αναδιάρθρωση των αγροτικών καταστημάτων κράτησης, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν με το ίδιο καθεστώς από το 1937 με βάση βασιλικό διάταγμα της εποχής, τόνισε την ανάγκη για εκσυγχρονισμό στον τρόπο λειτουργίας και μετέφερε στον Βουλευτή τον σχεδιασμό που υπάρχει, ώστε να αποκτήσουν τα αγροτικά καταστήματα Α.Φ.Μ. και σχετική πιστοποίηση για την καλύτερη διάθεση των παραγόμενων προϊόντων τους.

Ο κ. Λιούπης έθεσε επίσης και το θέμα της μετεγκατάστασης του Καταστήματος Κράτησης Βόλου εκτός του αστικού ιστού, με τον Γεν. Γραμματέα να μεταθέτει αυτή την εξέλιξη  σε μεταγενέστερο χρόνο, για να εξευρεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις στον Προϋπολογισμό.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την ανάγκη να παραταθεί και να συνεχιστεί το πρόγραμμα “Άθληση για όλους” εντός των καταστημάτων κράτησης, που συνιστά μία υγιή διέξοδο και απασχόληση για τους κρατούμενους. Ο κ. Παπαθανασίου εκφράστηκε θετικά υπέρ της συνέχισης του προγράμματος στα καταστήματα κράτησης.

Τέλος, ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον κ. Παπαθανασίου για την συζήτηση και την συνεργασία”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.