Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με Σκρέκα για τα εκτός σχεδίου

Προς επίλυση μπαίνει το θέμα που ανέδειξε ο βουλευτής

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου, το πρωί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος συνάντησε τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα. Αντικείμενο της  συζήτησης αποτέλεσαν οι εξελίξεις στην εκτός σχεδίου δόμηση στα άρτια οικόπεδα άνω των 4 στρεμμάτων μετά και την υπ’ αριθμόν 176/2023 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο Βουλευτής «στη συνάντηση ο Υπουργός κ. Σκρέκας αναγνώρισε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι ακριβώς όπως το ανέδειξε με τις δύο από 23-02-2023 και 09-03-2023 ερωτήσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Αμφότεροι αποδέχθηκαν ότι πρόκειται για ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες  μέχρι πρότινος άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας ότι το θέμα απασχολεί έντονα το σύνολο της Κυβέρνησης και ήδη ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα, όπως και είχε ζητήσει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος με τις δύο ερωτήσεις του, μέχρις ότου αντιμετωπιστεί οριστικά το ζήτημα της αναγνώρισης και της κοινοχρησίας οδών. Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ήδη εκπονούνται μελέτες στρατηγικού χαρακτήρα από τις οποίες θα προκύψουν τα αναγκαία Προεδρικά Διατάγματα για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

«Ωστόσο», επεσήμανε ο Υπουργός κ.Σκρέκας, «έχεις απόλυτο δίκαιο που μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ζήτησες να υπάρξει αντιμετώπιση του ζητήματος στο μεταβατικό αυτό διάστημα. Η Κυβέρνηση ετοιμάζει αναγκαία νομοθετική ρύθμιση μεταβατικού χαρακτήρα που θα έρθει στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο Υπουργός ευχαριστώντας τον βουλευτή για τις ουσιαστικές κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.