Συνάντηση Μαραβέγια με την ηγεσία της ΔΥΠΑ: Θετικές προοπτικές για νέες ειδικότητες στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου

Για τις ανάγκες των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) ΟΑΕΔ Βόλου, ενημέρωσε τον διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου με τη συμμετοχή της υποδιοικήτριας του Οργανισμού Γιάννας Χορμόβα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Βουλευτής « τη συνάντηση επιδίωξε ο κ. Μαραβέγιας σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του  (27.06.22) στις εγκαταστάσεις των ΕΠΑΣ και της συζήτησης που είχε με τον διευθυντή κ. Άλκη Κουκουλή και εκπαιδευτικούς των σχολών, απέναντι στους οποίους δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο τους.

Ο βουλευτής ενημέρωσε την ηγεσία της ΔΥΠΑ ότι την περασμένη χρονιά είχαν εγγραφεί στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου συνολικά 170 σπουδαστές, που παρακολούθησαν μαθήματα των 7 ειδικοτήτων σε 14 τμήματα (κομμωτικής, πληροφορικής, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, μηχανικών αυτοκινήτων, αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής και διοικητικών υπηρεσιών), ενώ από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει η ειδικότητα του τεχνίτη ναυπηγών, στη θέση της πληροφορικής που δεν είχε πολλές εγγραφές.

Ο κ. Πρωτοψάλτης δήλωσε ότι γνωρίζει το εξαιρετικό έργο που παράγεται στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βόλου και εμφανίστηκε θετικός στην προοπτική εμπλουτισμού του περιεχομένου σπουδών με νέες ειδικότητες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία σχολής Νοσηλευτικής και την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις ειδικότητες που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, όπως π.χ. η ειδικότητα γαλακτοκομίας, αλλά και τον τομέα του τουρισμού. Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας τμήματος Ξυλουργικής.

Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης έκανε αποδεκτό το αίτημα για ανανέωση του εξοπλισμού του εργαστηρίου κομμωτικής των ΕΠΑΣ και γενικότερα για την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία των σχολών και την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών γνώσης και κατάρτισης στους σπουδαστές”.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.