Συνάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με εποχικούς εργαζόμενους

«Μέλη της γραμματείας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, πραγματοποίησαν συνάντηση με εποχικούς εργαζομένους στον κλάδο του τουρισμού.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «στη συζήτηση παρουσιαστήκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, πολλοί εκ των οποίων είναι νέες και νέοι, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αναζητούν εργασία σε άλλο αντικείμενο. Περισσότεροι από 600.000 εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τους χειμερινούς μήνες σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ενώ και τους θερινούς μήνες οι συνθήκες εργασίας είναι ιδιαίτερα επισφαλείς.
Το τελευταίο καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες των απαράδεκτων συνθηκών στέγασης σε ιδιαίτερα κερδοφόρους προορισμούς, όπου οι εργαζόμενοι διαβιούσαν ακόμα και σε κοντέινερ. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτρεψε και ενίσχυσε την στοχοποίηση των νέων μέσω του στερεότυπου του τεμπέλη νέου, για να μην αντιμετωπίσει τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.
Έχει γίνει σαφές από τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, ότι στις προτεραιότητές της δεν συμπεριλαμβάνεται η αντιμετώπιση των προβλημάτων της εργασίας. Αντίθετα, τα αυξάνει. Η υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών είναι ενδεικτική. Και για φέτος, επιλέγει για άλλη μία φορά να σταθεί απέναντι στους εργαζόμενους, «εισάγοντας» 80.000 από τρίτες χώρες, χωρίς να διασφαλίζει τους όρους εργασίας τους, υποβαθμίζοντας συνολικά τους όρους εργασίας.
Τέλος, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, καθώς τον Μάιο εκατοντάδες χιλιάδες εποχικοί θα βρίσκονται στις περιοχές εργασίας τους, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους από την εκλογική διαδικασία. Τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει ειδική μέριμνα από την πολιτεία, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας τους.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουν τα αιτήματά τους, καθώς αποτελούν τον βασικότερο πυλώνα του Ελληνικού Τουρισμού.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.