Συναντήθηκε με Ινδονήσιους βουλευτές ο Μπουκώρος

Συνάντηση εργασίας με κύρια θέματα τον τουρισμό, τις εμπορικές συναλλαγές και τις διμερείς σχέσεις, πραγματοποίησαν τα μέλη του Προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής Χρήστος Μπουκώρος (Πρόεδρος), Φωτεινή Αραμπατζή (Αντιπρόεδρος) και Μαριλένα Σούκουλη (Γραμματέας), με 16μελή αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αντιπροσώπων της Γερουσίας της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στη Βουλή των Ελλήνων.

Κατά τη συνάντηση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα στις μέχρι σήμερα συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες και την ανάγκη περαιτέρω ενδυνάμωσης και εμβάθυνσής του, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι νέες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση και οι διεθνείς κρίσεις που επηρεάζουν την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τις καλές πρακτικές νομοθέτησης στρατηγικών και μέτρων που αποσκοπούν στη στήριξη και βελτίωση της αποδοτικότητας του τουριστικού κλάδου και τη συνεχή ανανέωση του τουριστικού προϊόντος. Τονίστηκαν οι ομοιότητες των δύο χωρών όσον αφορά την πολυνησιακή μορφή του γεωφυσικού πλούτου και την έλξη του ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίων, ενώ επισημάνθηκε η σύμπλευση αμφοτέρων στην υποστήριξη του Διεθνούς Δικαίου , καθώς και του Δικαίου της Θάλασσας.

Επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία υποστήριξη των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και η δέσμευση για τη διατήρηση της στιβαρής φιλίας ανάμεσα στους λαούς και τις ηγεσίες των δύο χωρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.