Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Ομοσπονδίας Τριτέκνων

Με τη συμμετοχή της προέδρου των τριτέκνων Μαγνησίας Σούλας Βακουφτσή

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε αποτελούμενη απ’ τους: Δημήτρη Κοντό ( πρόεδρος), Γιώργο Χαβάκη ( Α’ αντιπρόεδρος), Σούλα Βακουφτσή ( Γ. Γραμματέα), Ζωή Κοϊδου ( Β’ Αντιπρόεδρος) , Μαίρη Χελιουδάκη ( Υπ. Δημοσίων σχέσεων ) και Γιώργο Κουτσιμπογιώργο τρίτεκνο και υπεύθυνου κοινωνικού τομέα ασφάλισης του ΚΙΝΑΛ, με την κ. Έφη Μπέκου τομεάρχη πρόνοιας και δημογραφικής πολιτικής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τριτέκνων, «Στην συνάντηση εκτιμήθηκε ως πολύ θετική η πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ και της Προέδρου κα. Φ. Γεννηματά να ζητήσει την δημιουργία Διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό που έχει βγάλει πόρισμα το οποίο επιβάλλεται να υλοποιηθεί.
• Επίσης, μας υπενθύμισε την πρόταση νόμου ( Δεκέμβριος 2018) που είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ και μας ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ για την δημογραφική πολιτική.
• Επανέλαβε την σταθερή διάθεση στήριξης μέσα από τις διαδικασίες των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων στα δίκαια τριτεκνικά αιτήματα.
• Η αντιπροσωπεία της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε αφού παρουσίασε τις θέσεις και τα προβλήματα που απασχολούν τους τρίτεκνους, ευχαρίστησε το ΚΙΝΑΛ για την ως τώρα στήριξη.
• Επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία διάθεση συνεργασίας ώστε οι Τρίτεκνοι να λάβουν απ’ το κράτος αυτά που πρέπει ώστε να συμβάλλουμε στην αναστροφή του Δημογραφικού κατήφορου.
• Μας τόνισε πως στον αγώνα των Τριτέκνων, το ΚΙΝΑΛ και η πρόεδρος του θα είναι συνεπής σύμμαχος.
Στο μεταξύ, το Σάββατο 27 Ιουνίου αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε συναντήθηκε και συνομίλησε με 3 προέδρους από συλλόγους Τρίτεκνων της Πελοποννήσου. Η Ε.Γ. δεσμευμένη από τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου και του Δ.Σ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε επαναβεβαίωσε την ενωτική προσπάθεια που επιχειρεί προς όλους τους συλλόγους Τρίτεκνων που δεν είναι μέλη της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. για κοινό βηματισμό, ώστε οι Τρίτεκνοι να έχουν ενιαία έκφραση. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Πελοποννήσου μεταφέρουν την απόφαση που έχουν πάρει για αναζήτηση της ενότητας όλων των Τρίτεκνων.
Σε πολύ θετικό κλίμα αποφασίστηκε να εντείνουμε τις πρωτοβουλίες ώστε η Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε., οι Σύλλογοι της Πελοποννήσου, όσοι Σύλλογοι είναι εκτός ομοσπονδιών και η ΠΟΤ να βρεθούμε σε κοινό αγώνα, ενιαία και πιο αποτελεσματικό δρόμο για την καλύτερη διαδικασία όσων χρειάζονται οι Τρίτεκνες Οικογένειες, όσων επιβάλλεται να προσφέρουμε για την Δημογραφική ανάταση της χώρας μας.