Συνταξιούχοι Μαγνησίας: Στην άσβεστη μνήμη των ηρώων του 21 υποσχόμαστε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα τους

Με αφορμή την 203η επέτειο της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Μαγνησίας, εξέδωσε ανακοίνωση :
«Η μεγαλοσύνη των λαών δε μετριέται με το στρέμμα
με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα»

Πέρασαν 203 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Η Ελληνική Εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από τις παραδουνάβιες χώρες τη Μολδαβία και Βλαχία (σημερινή Ρουμανία).Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την Επανάσταση στις 22 Φεβρουαρίου 1821 στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Στην Πελοπόννησο ο Φιλικός Παναγιώτης Καρατζάς ύψωσε τη σημαία της Επανάστασης στην Πάτρα στις 21 Μαρτίου 1821 και στις 22 Μαρτίου επαναστάτησαν η Καλαμάτα και η Μάνη.

Η 25η Μαρτίου 1821 καθιερώθηκε ως επέτειος της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης, το 1838, με διάταγμα του βασιλιά Όθωνα.

Η Επανάσταση από την Πελοπόννησο διαχύθηκε στη Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία,, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Θεσσαλία, Κρήτη και νησιά του Αιγαίου Σάμος, Χίος, Κάσος, Ψαρά.

Με καθοδήγηση της Φιλικής Εταιρείας και δύναμη κρούσης την Ηρωική κλεφτουριά ο οκτάχρονος ένοπλος αγώνας 1821 – 1829 έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα της δημιουργίας του πρώτου Ανεξάρτητου Κράτους στη Βαλκανική, που αποσχίστηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Την Επανάσταση οι Οθωμανοί προσπάθησαν να την καταπνίξουν με μεγάλης κλίμακας σφαγές και ασύλληπτες βιαιότητες σε βάρος των Ελλήνων. Με τους ηρωισμούς, τις θυσίες και τα ολοκαυτώματα των Ελλήνων, τη βοήθεια του Φιλελληνισμού και τη συνδρομή των τριών μεγάλων δυνάμεων Αγγλίας – Γαλλίας – Ρωσίας οι Έλληνες απέκτησαν στις 3 Φεβρουαρίου 1830 ανεξάρτητο Κράτος με πρωτεύουσα το Ναύπλιο.

Τιμούμε την επέτειο της κήρυξης της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης του 1821. Τιμή και δόξα στους ήρωες του 21 που με τον αγώνα τους και τις θυσίες τους χάρισαν την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία στο Ελληνικό Κράτος, στον Ελληνικό λαό.

Στην άσβεστη μνήμη των ηρώων του 21 υποσχόμαστε ότι συνεχίζουμε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, τον αγώνα τους για την υπεράσπιση του υπέρτατου πανανθρώπινου αγαθού της Ελευθερίας που μας χάρισαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.