Συνταξιούχοι της Μαγνησίας στην Παναττική συγκέντρωση

Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη 20/4/2021, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ, διεκδικώντας την αποκατάσταση των λεηλατημένων συντάξεων και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας αναφέρουν ότι συμπαραστέκονται και ενώνουν τη φωνή τους υιοθετώντας το διεκδικητικό πλαίσιο του Συνταξιουχικού Κινήματος, διεκδικώντας ότι άδικα τους έχει αφαιρεθεί τα τελευταία 10 χρόνια και ζητώντας:
 Άμεση πρόσληψη των Γιατρών και Νοσηλευτών.
 Δημιουργία ΜΕΘ.
 Επίταξη των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.
 Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων.
 Να αποδοθούν σε όλους συνταξιούχους ΤΩΡΑ όλα τα ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ,
δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
 ΝΑ επανέλθουν η 13Η και η 14Η ΣΥΝΤΑΞΗ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πανδημία αποκάλυψε την ψεύτικη προπαγάνδα και της μισές αλήθειες της κυβέρνησης, που για να υπηρετήσει τα κέρδη του ιδιωτικού κεφαλαίου άφησε τα δημόσια νοσοκομεία δίχως γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δίχως κρεβάτια ΜΕΘ.
Επίσης, αρνήθηκε να επιτάξει τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και πλήρωσε εκατομμύρια από τα ασφαλιστικά ταμεία για μερικές μονάδες ΜΕΘ. Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρηματίες της υγείας έβγαλαν τεράστια κέρδη την στιγμή που ο λαός πεθαίνει.
«Όσοι αυτό το διάστημα κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματά τους, με μέτρα προστασίας, γνώρισαν την άγρια καταστολή και την αστυνομική τρομοκρατία. Τώρα ετοιμάζονται νέα αντεργατικά μέτρα, νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, παίρνοντας την σκυτάλη από τους προκατόχους σας», τονίζουν οι συνταξιούχοι, που προσθέτουν ότι για τη νέα γενιά υπάρχει στα συρτάρια έτοιμο νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη απλήρωτη εργασία και υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης αρχίζοντας από την επικουρική και πολλά άλλα.

Οι συνταξιούχοι ζητούν καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους για τις κύριες και επικουρικές, συντάξεις, την 13η – 14η σύνταξη, με άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους.
Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ανήγγειλε πρόγραμμα κινητοποιήσεων, λέγοντας ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι τρόπον τινά το εναρκτήριο λάκτισμα.
Τον Μάη και τον Ιούνη θα γίνουν περιφερειακές κινητοποιήσεις και συσκέψεις για την προετοιμασία των αγώνων των συνταξιούχων με προτροπή την 1η Οκτώβρη να γίνει πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα.
Ακόμη κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη «για οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, με το περιεχόμενο και τα συνθήματα που αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και συνταξιούχων ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», όπως είπε.