Συντριβή C-130: Η «μαύρη» τραγωδία της Π.Α. στο όρος Όθρυς τον Φλεβάρη του 1991

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1991, η συντριβή C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έγραψε μια «μαύρη σελίδα» στην ιστορία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα να βυθίσει μια ολόκληρη τη χώρα στη σιωπή, στη θλίψη και προκάλεσε θρήνο.
Πριν από μερικές ημέρες η επέτειος της κρίσης των Ιμίων και ο φόρος τιμής στους ήρωες πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού, «ξύπνησε» το συλλογικό ελληνικό ασυνείδητο και τη μνήμη για τους Έλληνες στρατιώτες που έχασαν τη ζωή του υπερασπιζόμενοι την πατρίδα δίχως ενδοιασμούς και φόβο παρά μόνο με πίστη στο καθήκον για την πατρίδα.
Ο ΥΦΕΘΑ, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, για τους εξήντα τρεις πεσόντες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες, επιβαίνοντες στο μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που συνετρίβη στο Όρος Όθρυς, στις 5 Φεβρουαρίου 1991.
Κατά την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία «Ηρώων Αεροπόρων και Πεσόντων C-130», στον Πειραιά, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, ενώ ακολούθως ο ΥΦΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.