Συζητούν με άλλη τράπεζα οι επαγγελματίες στη Ζαγορά

Μετά την έντονη φημολογία ότι θα κλείσει το υποκατάστημα της «Πειραιώς»

Το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζαγορά προσβάλλει και υποβαθμίζει τους 5.000 μόνιμους κατοίκους της περιοχής και έναν Αγροτικό Συνεταιρισμό που είναι πρώτος στα Βαλκάνια, γι’ αυτό και υπάρχει ετοιμότητα, οι επαγγελματίες να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλη τράπεζα, με την οποία συζητούν να ανοίξει κατάστημα στην περιοχή με πενθήμερη λειτουργία, ΑΤΜ καταθέσεων και αναλήψεων, τόσο στη Ζαγορά, όσο και σε τουριστικές περιοχές με μεγάλη κίνηση το καλοκαίρι, αλλά και δανειοδότηση επιχειρήσεων με προνομιακούς όρους.
Ο Αθανάσιος Μπαρούτας πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς «Ξένιος Ζευς», μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημήτρη Καρεκλίδη και τόνισε ότι η «Πειραιώς» πρέπει να λάβει υπόψη και τις παραπάνω παραμέτρους, αλλά και τον τζίρο πάνω από 30 εκ. € που γίνεται στο υποκατάστημα, πριν προχωρήσει στο κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.
Ο πρόεδρος του τουριστικού συλλόγου, είπε ότι επαγγελματίες και κάτοικοι κινήθηκαν δυναμικά και από το 2017 έχουν κρατήσει το κατάστημα στη Ζαγορά, έστω και με λειτουργία δύο ημερών ανά εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν λειτουργούσε η τράπεζα στη Ζαγορά για πέντε ημέρες, δούλευε για όλη την εβδομάδα και το ΑΤΜ, ενώ τώρα που λειτουργεί μόλις δύο, σταμάτησε και η λειτουργία του μηχανήματος.
Ιδιαίτερη η κίνηση όταν λειτουργεί το υποκατάστημα
Ο επαγγελματίας ανέφερε ότι υπάρχει η λύση του e-banking, που χρησιμοποιεί μικρή μερίδα πιο νέων επιχειρηματιών, αλλά όχι και το σύνολο των επιχειρήσεων της περιοχής, οι ιδιοκτήτες των οποίων, κάνουν και άλλες εργασίες και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά αν δεν καταθέσουν πρώτα χρήματα στο ΑΤΜ, στην περίπτωση που οι συναλλαγές είναι καθημερινές.
Ο Αθ. Μπαρούτας τόνισε ότι είναι δύσκολο για τους επαγγελματίες ή τους αγρότες της Ζαγοράς να κατεβαίνουν μια φορά την εβδομάδα στο Βόλο για να κάνουν την αποστολή χρημάτων τους καλύπτοντας υποχρεώσεις τους, κάτι που αφορά όλους τους κατοίκους του Ανατολικού Πηλίου.

«Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς μόνο έχει ετήσιες δοσοληψίες 20 εκ. € περίπου και έσοδα εξαγωγών 1 με 1,5 εκ. €, ενώ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη που λειτουργεί το υποκατάστημα της τράπεζας, όταν είναι να πληρωθούν τις συντάξεις οι ηλικιωμένοι γίνεται το αδιαχώρητο από κόσμο που περιμένει στο δρόμο. Με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να εξυπηρετηθεί κάποιος επαγγελματίας», τόνισε ο πρόεδρος του Τουριστικού Συλλόγου.
Ακόμη ανέφερε ότι λόγω της μεγάλης κίνησης το καλοκαίρι με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, επιχειρηματιών στον τουρισμό και 5000 μόνιμων κατοίκων, η παραμονή του τραπεζικού καταστήματος στη Ζαγορά είναι επιβεβλημένη και η τράπεζα πρέπει να δείξει κοινωνική υπευθυνότητα και ευαισθησία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.