Τα προβλήματα ακτοπλοΐας των Βορείων Σποράδων στον υφυπουργό Ναυτιλίας

Την αγωνία των κατοίκων και των επιχειρηματιών των νησιών, της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, μετέφερε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, στη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά.

Τα δύο βασικά θέματα μεταξύ άλλων που έθεσε ο βουλευτής, ήταν η συνέχιση της θερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, με την έγκριση επιδότησης και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών των Βορείων Σποράδων, με το λιμάνι του Μαντουδίου.

Ο υφυπουργός, ενημέρωσε τον βουλευτή ότι το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη, απασχολεί την Κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο. Ολοκληρώνεται εντός δεκαπενθημέρου, ο διαγωνισμός για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και με τα αδιάθετα χρήματα, θα προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων.
Ο υφυπουργός, υπογράμμισε πως αν χρειαστούν περαιτέρω κονδύλια, η Κυβέρνηση θα στηρίξει την άκρως απαραίτητη για τις Βόρειες Σποράδες ακτοπλοϊκή γραμμή που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Μαντούδι, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο, ότι ήδη η ναυτιλιακή εταιρεία SAOS Ferries, έχει γνωστοποιήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πως δρομολογεί Catamaran, δυναμικότητας 600 επιβατών και 150 έως 200 οχημάτων, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ο βουλευτής, ζήτησε από τον υφυπουργό να ασκήσει κάθε αρμοδιότητα του, ώστε να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης – Σποράδων και επιπλέον να βρεθεί λύση, ώστε να επεκταθεί η γραμμή Σποράδες – Μαντούδι με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς η δίμηνη κάλυψη σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για τις ανάγκες των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Ο υφυπουργός Γιάννης Παππάς, τόνισε ότι τόσο η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ο ίδιος και ο Γενικός Γραμματέας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, όσο και ολόκληρη η Κυβέρνηση, θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, για την εύρυθμη λειτουργία των ακτοπλοϊκών γραμμών των Βορείων Σποράδων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.