Ταξικός συντονισμός Ανατροπής: Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ

Να δώσουν τη μάχη στους χώρους δουλειάς και στο δρόμο του αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους ο Ταξικός συντονισμός Ανατροπής Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων που ζητά να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ.

Όπως αναφέρει, το πολυνομοσχέδιο με στρωμένο το χαλί από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να διαμορφώσει όλες τις συνθήκες για τον στραγγαλισμό του εργατικού κινήματος, ενώ επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη σχέση εθνικών, κλαδικών, τοπικών, επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας θεσπίζοντας για πρώτη φορά την υπερίσχυση της χαμηλότερης σύμβασης, ακόμα κι αν υπάρχει εθνική ή κλαδική σύμβαση που έχει υπογραφεί. Αυτό σημαίνει νέες μειώσεις σε μισθούς με εξουδετέρωση της επεκτασιμότητας της ευνοϊκότερης συλλογικής σύμβασης.

Μαζί με αυτό η νέα κυβέρνηση επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα σωματεία, αποσπώντας τον έλεγχο των αποφάσεών τους σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες μελών, ταμιακώς τακτοποιημένων και να ελέγξει τις διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων ειδικά στο θέμα της κήρυξης των απεργιών, αναφέρει ο ΤΣΑ.

Αναφορικά με την απεργία που αποφασίστηκε για σήμερα 24 Σεπτέμβρη από δεκάδες σωματεία, δευτεροβάθμιες οργανώσεις ακόμα και την ΑΔΕΔΥ, τονίζει ότι η αποστεωμένη και απονομιμοποιημένη ΓΣΕΕ με όσα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ελέγχει, αποφάσισαν να μεταφέρουν την απεργία στις 25/9 ή ακόμα και πιο μακριά αρχές Οκτώβρη.
«Την ίδια τακτική ακολούθησε και η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΒ σε μια ανοιχτά απεργοσπαστική τακτική. Η τακτική που επιλέγει η υποτιθέμενη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος δεν αποσκοπεί ούτε στους σχεδιασμούς των παλαιότερων εποχών για “εθιμοτυπικούς αγώνες”. Στοχεύει στην ολοκληρωτική διάλυση του εργατικού κινήματος ως τάση σύγκρουσής με τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και την εργοδοσία και τη διατήρηση του θεσμικού ρόλου της γραβατωμένης αλητείας των επαγγελματιών συνδικαλιστών», επισημαίνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική ανεξαρτησία του εργατικού κινήματος και βρέθηκε μπλεγμένο σε σωρεία αντιφατικών απεργιακών αποφάσεων μέσα στην ίδια χρονιά, προσπαθώντας να αλλάξει τους συσχετισμούς μέσα στο εργατικό κίνημα με μεθόδους που προκάλεσαν πολιτική σύγχυση.

Ίσως ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο επείγουσα η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε μια ταξική βάση σε πλήρη ανεξαρτησία από το αστικό κράτος, την εργοδοσία και την υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία με ένα πλατύ ενωτικό μέτωπο όλων των αγωνιζόμενων που απαιτεί πρόγραμμα και σχέδιο δράσης. Σε αυτή την κατεύθυνση αποτελεί ελπιδοφόρο σημάδι η κινητοποίηση πρωτοβάθμιων σωματείων σε ιδιαίτερα κρίσιμους κλάδους (εστίαση, ντελίβερι, τηλεπικοινωνίες κτλ), η δράση των οποίων τείνει να δημιουργήσει ένα άλλο κέντρο αγώνα εντός του εργατικού κινήματος, σε ευθεία σύγκρουση με την εργοδοσία και τους αστικούς σχεδιασμούς
Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία υπηρετεί αυτό το σκοπό, για να δοθεί η μάχη της ζωής του εργαζόμενου πληθυσμού μέχρι το τέλος, χωρίς ταλαντεύσεις, με γενικευμένη κλιμάκωση, μέχρι τη νίκη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.