Τέλης Μπασδάνης: “Οι προαναγγελίες της κυβέρνησης πρέπει να γίνουν πράξη… χθες”

Τόνισε στην εκδήλωση κοπής πίτας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Να γίνουν άμεσα οι προαναγγελίες της κυβέρνησης, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής στην επιχειρηματική κοινότητα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή πίτας. Ο κ. Μπασδάνης έκανε έναν απολογισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου, ενώ προανήγγειλε και όλες τις δράσεις για το επόμενο διάστημα, που στόχο θα έχουν την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδύσεων από το εξωτερικό, τη στήριξη της εξωστρέφειας αλλά και την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ξεκινώντας την ομιλία του μίλησε για τα 100 χρόνια ζωής του Επιμελητηρίου τα οποία έμελλε να συνοδευτούν με μία χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια συνεχούς ύφεσης, παρουσιάζει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης και δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες για επαναφορά στην κανονικότητα.
“Η τοπική επιχειρηματικότητα οφείλει να ανασυνταχθεί, και να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική της στις συνθήκες του μέλλοντος, που δεν είναι άλλες από το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση και η προετοιμασία για την ένταξη στην Ψηφιακή Ενιαία Αγορά”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασδάνης.
Ακόμη, υπογράμμισε πως οι προαναγγελίες από την παρούσα κυβέρνηση πρέπει να γίνουν πράξη… χθες, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής, ειδικά στην επιχειρηματική κοινότητα, που γνώρισε όσο κανείς άλλος το πιο σκληρό πρόσωπο της κρίσης. Σημείωσε πως τα μηνύματα που λήφθηκαν από την αγορά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, μόνο αισιόδοξα και ελπιδοφόρα δεν είναι για το μέλλον, κι αυτό, η παρούσα κυβέρνηση θα πρέπει να το δει και να το αναχαιτίσει έγκαιρα, ώστε να αποσοβηθεί νέο τσουνάμι λουκέτων. «Μπαλώματα» που δίνουν μία βραχύχρονη ρευστότητα με ημερομηνία λήξης στην αγορά δεν έχουν θέση στην ιδιωτική οικονομία, που αποτελεί το βασικό κεφάλαιο της εθνικής μας οικονομίας.
Στόχος θα πρέπει να είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και επενδύσεων από το εξωτερικό αλλά και η στήριξη της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές που βρίσκονταν στην εκδήλωση να μεταφέρουν στα κέντρα εξουσίας, τόσο την αγωνία, όσο και την μακροχρόνια προσπάθεια που καταβάλλουν οι μικρομεσαίοι για την καθημερινή επιβίωση.

Ο απολογισμός και οι στόχοι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας
Ο κ. Μπασδάνης προχώρησε στην απολογισμό της Διοίκησης για τη χρονιά που πέρασε, αναφερόμενος στις σημαντικότερες δράσεις για την χρονιά που πέρασε.
Σημείωσε πως το Επιμελητήριο Μαγνησίας στήριξε την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, συμμετέχοντας σε μερικές από τις σημαντικότερες διεθνείς και εθνικές κλαδικές εκθέσεις, διοργάνωσε ημερίδες και συνέδρια με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων για τις τρέχουσες επιχειρηματικές εξελίξεις, πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο νέα μεγάλα προγράμματα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους , ενώ ως προς την εξέλιξη των επιχειρήσεων, το 2019 καταγράφηκε θετικό πρόσημο με 1.030 εγγραφές και 747 διαγραφές.

“Όμως οι φιλοδοξίες μας ως Διοίκηση του Επιμελητηρίου δεν σταματούν εδώ. Το 2020 θέτουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, αποσκοπώντας στο να πραγματοποιήσουμε σημαντικές δράσεις προς όφελος των επιχειρήσεων –μελών μας αλλά και του ίδιου του φορέα μας”, τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
Ειδικότερα για το 2020 το Επιμελητήριο σκοπεύει να ενισχύσει τις τοπικές επιχειρήσεις στην προσπάθεια για τόνωση της εξωστρέφειας τους, με τη συμμετοχή τους σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις. Παράλληλα, για πρώτη φορά όλα τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, χαράζουν, όπως τονίστηκε ένα ιδιαίτερα στοχευμένο και δυναμικό πρόγραμμα συμμετοχής σε περισσότερες εθνικές και διεθνείς εκθέσεις. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η από κοινού στήριξη του Επιμελητηρίου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τόσο της αναβίωσης του Επιχειρηματικού Πανοράματος τον ερχόμενο Απρίλιο, όσο και της 1ης περιφερειακής έκθεσης Yachting που θα πραγματοποιηθεί στις 14-17 Μαΐου 2020 στην πόλη μας.
Ακόμη, ανακοινώθηκε πως θα φιλοξενηθεί η Γενική Συνέλευση της FedHatta που θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουάριου, ενώ μέσα στους στόχους είναι και η αξιοποίηση της Πτέρυγας Μπρισίμη, διαμορφώνοντας αίθουσες για την πραγματοποίηση σεμιναρίων αλλά και για την φιλοξενία συνεδριάσεων τοπικών συλλόγων και επιχειρήσεων.
Παράλληλα, το Επιμελητήριο θα διοργανώσει εξειδικευμένες και στοχευμένες δράσεις προβολής και προσέλκυσης τουριστών, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου αλλά και την προβολή της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, όπως για παράδειγμα την συνδιοργάνωση με το Σωματείο Αρτοποιών για το ρεκόρ Guiness τον ερχόμενο Μάιο και τέλος, μεταβαίνοντας προς μία αειφορική πολιτική ανάπτυξης για τον φορέα μας, θα γίνει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο πλαίσιο του προγράμματος Net-metering και την συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην στήριξη σύστασης Ενεργειακών Κοινοτήτων του Ν. 4513/2018.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, Ζέττα Μακρή, Θανάσης Λιούπης, Κώστας Μαραβέγιας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κατερίνα Παπανάτσιου, η πρώην Υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφεριάρχης Θανάσης Μόρας, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, οι αντιδήμαρχοι Βόλου Αριστείδης Σαββάκης, Θανάσης Σταυρίδης, Χρήστος Στεφόπουλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Γιώργος Τόρης, η Πρόεδρος του ΟΛΒ Βίκυ Μήτρου, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου, ο Πρόεδρος του ΙΣΜ, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.